Antena Căutare

Legea zilierilor a fost lasata de Guvern in afara Codului Muncii

Cele 150-200 de mii de locuri de munca despre care ministrul Ioan Botis sustine ca vor fi scoase la suprafata nu au la baza cifre reale. Executivul nu prezinta nicio estimare legata de consecintele financiare pe care legea le va avea asupra bugetului general consolidat.

In fiecare discurs despre Codul Muncii, atat premierul Emil Boc, cat si ministrul Ioan Botis amintesc de un alt proiect, cel privind zilierii. „Legea zilie­rilor, care este in forma finala spre adoptare la Camera Deputatilor, va crea sute de mii de locuri de munca in Roma­nia in anii urmatori", declara recent seful Executivului.

Ministrul Botis avanseaza cifre ceva mai con­cre­te, de „cel putin 150-200 de mii de locuri de munca" scoase la suprafata din economia subterana.

Niciunul nu a explicat cum au ajuns la asemenea estimari si nici de ce pre­vederile legate de zilieri nu au fost incluse in Codul Muncii, pe care si-au asumat ieri raspunderea.

In Parlament, chiar si unii dintre reprezentantii Puterii recunosc ca cifrele avansate nu sunt realiste, dar si ca Executivul nu le-a prezentat un studiu de impact pe Legea zilierilor. De exemplu, senatorul PDL Ion Ruset, membru in Comisia de munca, se de­clara sceptic.

„Nu putem sa ne hazar­dam. Este vorba de o situatie relativa, cu o zi, doua sau o perioada mai aglo­merata", a declarat Ion Ruset pentru „Fin.ro". Senatorul PDL a precizat ca, in cadrul dezbaterilor din comisie, reprezentantii guvernului nu au pre­zen­tat niciun studiu de impact, nicio estimare legata de locurile de munca ori incasarile estimate la bugetul de stat.

„Nu stiu cum au ajuns la asemenea cifre, dar mi se pare ca guvernul este prea optimist in ultima vreme. Mai intai sa vedem legea in forma finala, cum va fi aplicata si apoi se fac calcule despre cate locuri de munca sunt create", ne-a declarat, la randul sau, Victor Paul Dobre (PNL), presedintele Comisiei de munca din Camera Depu­tatilor.

Tot articolul, in Financiarul

UPDATE! Guvernul si-a asumat raspunderea pentru noul Cod al Muncii. Boc: "Vrem sa realizam o Romanie competitiva&qu... Guvernul suporta majorarea contributiilor la pensii pentru SIE, STS si Justitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x