Antena Căutare

Victor Ponta: Licitatia pentru Oltchim a fost anulata

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la Palatul Victoria, ca Guvernul a luat act de anularea licitatiei pentru vanzarea actiunilor detinute de stat la Oltchim si de faptul ca procesul de privatizare a esuat, fiind necesar acum ca circul din ultimele zece zile sa inceteze.

Daniel Chitoiu a declarat, luni seara, la sediul Ministerului Economiei ca procedura de privatizare a fost incheiata prin nesemnarea contractului.

"Comisia de privatizare m-a informat ca procedura de privatizare a fost incheiata prin nesemnarea contractului de vanzare- cumparare atat pentru pachetul de actiuni de 54% detinut de Ministerul Economiei. De asemenea, nu s-a semnat niciun contract pentru creantele detinute de AVAS si Electrica la Oltchim", a anuntat ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

"Termenul a expirat astazi. Conform prevederilor HG 577, termenul care era prevazut in acest act normativ este de 10 zile de la licitatie. Adjudecatarul licitatiei nu a prezentat documente care sa rezulte ca detine disponibilitati banesti pentru plata pretului integral al actiunilor, asa cum a fost adjudecata licitatia. Nu mai avea rost sa continue negocierile", a mai adaugat acesta.

"Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din functie, dar acest lucru va fi facut in momentul incheierii procesului de privatizare la Oltchim", a spus ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Iata cele mai importante declaratii ale premierului!

"Vanzarea participatiei pe care statul o avea la Oltchim a esuat."

"Din aceasta seara, circul trebuie sa inceteze, avem obligatia fata de miile de angajati de la Oltchim si Arpechim sa punem capat circului declansat de unul dintre participanti"

"Trebuie sa explicam azi planul de rezerva pentru repornirea activitatii, salvarea locurilor de munca si pregatirea unei noi proceduri de privatizare, in conditii mult diferite si mult imbunatatite."

"S-a ajuns la aceasta situatie grava in urma unor ani de gestiune frauduloasa, asigurata de mai mult ministri, incepand cu domnul Videanu".

"Ce a promis castigatorul licitatiei, in 21 septembrie, prin oferta depusa, ca semneaza in 10 zile contractul de privatizare. Azi a expirat acest termen. A promis ca va plati 45 de milioane de euro, nu 1,8 milioane, nu bani pentru salarii, ci 45 de milioane de euro, pe care Guvernul ar fi fost imediat dispus sa-i acorde ca imprumut de salvagardare pentru repornire combinatului"

"S-a asumat obligatia de a prezenta un plan de afaceri in 48 de ore, nu s-a prezentat, ceea ce a intarit convingerea ca nu a fost vorba de o oferta serioasa. S-a asumat in oferta ca se va prezenta echipa manageriala, lucru care nu s-a intamplat".

"Tot ce a facut domnul Diaconescu va constitui obiectul sesizarii pe care OPSPI o va inainta organelor abilitate de lege, pentru modul in care a incercat si a folosit documente false si a inselat institutii publice".

"Confirm ca nu exista niciun fel de cont la HSBC, dintr-un motiv foarte simplu: firma nu exista in Olanda, e o firma cu acelasi nume in Marea Britanie, care se ocupa cu afaceri imobiliare. Persoana olandeza, care intr-un document emis Eximbank anunta ca detine 45 de milioane de euro, e o persoana care nu are niciun fel de cont, nu mai are domiciliul in Spania, ultima oara avea domiciliul in Spania. E scriitor de romane politiste si semneaza cu pesudonimnul Ed Sanders".

"Ministrul Economiei va solicita maine dimineata numirea unui nou director general care sa nu fie sub influenta fostei conduceri, care sa inceapa imediat procedura de conducere a unei societati care e intr-o deriva evidenta. Miercuri, ministrul Muncii ne va informa asupra stadiului anchetelor sociale, toti cei eligibili vor primi ajutorul de 1.400 lei."

"Joi, vom prezenta planul de relansare al Oltchim, care sa prevada finantarea repornirii productiei, plata salariilor restante si pregatirea pentru o privatizare care sa aiba loc cel mai probabil in 2013."

"Regret acest spectacol si astept de la ministerul Economiei si de la toti cei implicati profesionalism, responsabilitate si foarte multa hotarare in deciziile pe care le au de luat."

FOTO: Intact Images

Vasile Cepoi a demisionat din functia de ministru al Sanatatii... Victor Ponta: Basescu ar fi fost demis la referendum, daca nu avea sprijin din Occident ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x