Antena Căutare

Liderul deputaţilor PSD: E adevărat că există presiuni pe toţi membrii PSD din Cameră şi din Senat. Premierul desemnat oferă funcţii şi investiţii fiecărui parlamentar care votează această învestire, aşa se pare

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, spune că PSD va fi singurul partid, practic, care nu susţine învestirea Guvernului Orban şi că "ar fi şi absurd" ca partidul care susţine guvernul demis să asigure învestirea viitorului Executiv. "E adevărat că există presiuni pe toţi membrii PSD din Cameră şi din Senat. Premierul desenat oferă funcţii şi investiţii fiecărui parlamentar care votează această învestire, aşa se pare, aşa se explică poate şi ultimele modificări pentru că, dacă sunteţi atenţi, în ultimii trei ani de zile în această legislatură sunt aceiaşi 15 parlamentari care de fiecare dată când au fost momente importante în Parlament (...) şi-au negociat votul în funcţie de interesul personal”, susţine Alfred Simonis.

"Ar fi şi absurd ca partidul care susţine guvernul demis să asigure învestirea viitorului Guvern. PSD-ul va fi singurul partid, practic, care nu susţine învestirea. Trebuie să se ştie foarte clar că responsabili pentru învestirea Guvernului Orban, dacă acest lucru se va întâmpla, dar şi pentru dezastrul în care va fi dusă ţara de către viitorul prim ministru, dacă va trece de învestire, sunt cele şase partide”, a afirmat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis. Reprezentantul PSD susţine că în opinia sa divergenţele dintre Victor Ponta şi unii parlamentari Pro România nu ar fi unele reale, ci ar fi "un joc de imagine”.

"Eu nu cred în baletul acesta dintre liderii Pro România, cred că este un joc de imagine prin care încearcă să salveze aparenţele, de fapt aceştia votând învestirea Guvernului Orban, dar încercând să spună că nu şi-au dorit acest lucru, şi partidul Pro România va fi responsabil pentru eventuala învestire a Guvernului Orban”, a spus Simonis.

El a afirmat că nu se pune problema lipsei de încredere în parlamentarii PSD, arătând că aceştia sunt în teritoriu unde fac campanie pentru Viorica Dăncilă. "E adevărat că există presiuni pe toţi membrii PSD din Cameră şi din Senat. Premierul desenat oferă funcţii şi investiţii fiecărui parlamentar care votează această învestire, aşa se pare, aşa se explică poate şi ultimele modificări pentru că, dacă sunteţi atenţi, în ultimii trei ani de zile în această legislatură sunt aceiaşi 15 parlamentari care de fiecare dată când au fost momente importante în Parlament (...) şi-au negociat votul în funcţie de interesul personal” a spus Alfred Simonis.

Acesta a precizat că PSD este deja, de două săptămâni, în opoziţie şi că va rămâne în opoziţie dacă Guvernul Orban va fi învestit, social-democraţii urmând a încerca "să forţeze” majorarea salariului minim şi a pensiilor.

Sursa : news.ro

Parlamentul s-a reunit pentru a acorda votul de învestitură Guvernului Orban... Meleşcanu: Nu e niciun boicot. Dacă nu ai majoritate în Parlament, cum poţi să treci un guvern?...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x