Antena Căutare

Liderul Garzii Secuiesti vrea referendum pentru schimbarea Miercurea-Ciuc in Csíkszereda

Liderul Asociatiei de Cultura si Traditii Garda Secuiasca, Csibi Barna, a depus la Primaria municipiului Miercurea-Ciuc, "Proiectul de hotarare privind organizarea referendumului in problema schimbarii denumirii oficiale a unitatii administrativ teritoriale «Miercurea Ciuc» in denumirea «Csíkszereda»."

Liderul Garzii Secuiesti a adresat, totodata, o cerere si "doamnei secretare" a Primariei, sa-i puna "la dispozitie formularele corespunzatoare din punct de vedere formal pentru cumularea de semnaturi ale sustinatorilor proiectului de hotarare in cauza, in sensul art. 110 alin. (2) din Legea nr. 215/2001, Legea administratiei publice locale".

Cererea lui Barna este inregistrata la registratura Primariei Miercurea-Ciuc cu nr. 12718 din 05 octombrie 2010.

In textul proiectului de hotarare Csibi Barna propune ca cheltuielile necesare organizarii acestui referendum sa fie "cuprinse in bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2010, in conformitate cu prevederile art. 40 din OUG nr. 97/2005, aprobata prin Legea nr. 290/2005".

"CE-I ACEEA MIERCUREA-CIUC?"
Initiativa cetateneasca a lui Csibi Barna apare si pe blogul personal al acestuia, intitulata "Ce-i aceea Miercurea-Ciuc?". Tot aici pot fi vazute si documentele depuse la Primaria Miercurea-Ciuc in vederea schimbarii numelui orasului.

Coincidenta sau nu, in urma cu doar cateva zile inscriptiile in limba romana de pe indicatoarele rutiere de informare, amplasate la intrarile si iesirile din localitate, au fost acoperite cu autocolante cu scriere runica peste denumirea Miercurea-Ciuc.

Tot articolul, in Jurnalul National

Demisii in PDL? Deputatul Potor anunta ca va fi urmat de 6 parlamentari... Udrea: PDL va vota Legea pensiilor in forma ceruta de Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x