Lista noului Guvern. Opt femei în componența Cabinetului

 

Forurile de conducere ale PSD și ALDE - Comitetul Executiv, respectiv Biroul Politic - urmează să aprobe, astăzi, lista viitorului Guvern, ce va fi condus de Sorin Grindeanu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că lista noului Cabinet va urma să aibă în componență opt femei, iar patru ministere vor fi alocate ALDE.

El a precizat că a terminat luni negocierile cu ALDE pe ministerele pe care le vor prelua. Potrivit acestuia, patru ministere vor reveni ALDE. În ceea ce privește numărul de femei din viitorul Guvern, Dragnea a arătat că cel mai probabil vor fi opt, din peste 20 de ministere.

Astăzi, de la ora 14,00, forurile de conducere ale PSD și ALDE vor aproba lista viitorului Cabinet, iar de la ora 15,00 va avea loc întâlnirea grupurilor reunite ale celor două formațiuni, pentru o prezentare scurtă a fiecărui ministru. Urmează ca între orele 16,00 și 16,30 premierul desemnat să depună lista Executivului și a programului de guvernare.

De la ora 17,00, se va desfășura ședința Birourilor permanente reunite pentru a aproba ordinea de zi de miercuri, 4 ianuarie. Miercuri, vor avea loc audieri în comisii și votul de învestitură, după cum a precizat Liviu Dragnea.

"Miercuri, 4 ianuarie, între orele 8,00 dimineața și 14,00, va avea loc audierea membrilor Guvernului în comisii. Între orele 15,00 și 18,00 vor avea loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere și votul de învestitură. Sub rezerva acceptării de către președintele României — o să trimitem o scrisoare comună — propunem ca pe 4 ianuarie, la ora 19,00, să aibă loc ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului", a arătat președintele PSD. 

Sursa: Agerpres

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe