Antena Căutare

Liviu Dragnea: Iesirile lui Nastase si Iliescu au fost incorecte

Liviu Dragnea, strategul electoral sef al PSD, a explicat, in cadrul emisiunii "Vorbe Grele" de la Antena 3, dedesubturile scandalului revocarii lui Mircea Geoana de la sefia Senatului. Dragnea a subliniat insa ca "iesirile lui Adrian Nastase si Ion Iliescu au fost incorecte", inflamand subiectul.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, au avut "iesire incorecte" la subiectul inlocuirii lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, ceea ce creaza "senzatia unei incoerente a actului de conducere" in PSD.

Aceasta este concluzia secretarului general al social-democratilor, Liviu Dragnea, evocata in cadrul emisiunii "Vorbe Grele".

Dragnea a admis ca printre motivele principale care l-au determinat pe Victor Ponta sa declanseze demersul inlocuirii lui Mircea Geoana se numara vizita intreprinsa in SUA de presedintele Senatului. Mai exact, Geoana a efectuat vizita in America exact in aceeasi perioada in care liderii USL isi programasera propria vizita.

Mai mult, presedintele Senatului a avut intalniri cu exact aceleasi persoane cu care urmau sa se vada si Victor Ponta si Crin Antonescu.

De asemenea, Dragnea s-a aratat deranjat de o vizita la Bruxelles pe care a intreprins-o Mircea Geoana si de declaratiile facute de acesta in fata partenerilor europeni cum ca USL ar fi o greseala.

In privinta scenariului potrivit caruia Mircea Geoana ar avea vreo colaborare cu PDL, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, precizeaza ca el nu detine informatii in acest sens, dar spune ca, prin actiunile sale, presedintele Senatului a demonstrat "un proiect politic paralel" si ca i-a ajutat pe democrat-liberali.

Spre deosebire de Victor Ponta, care-l vrea pe Mircea Geoana exclus din PSD cu orice pret, Liviu Dragnea spune ca Geoana. "ca multi altii". are loc in PSD si ca chiar daca se va face o propunere de excludere din partea Comisiei de integritate a partidului, decizia va fi luata in Comitetul Executiv.

Geoana l-a contrat telefonic pe Dragnea

Printr-o interventie telefonica in emisiunea "Vorbe Grele", Mircea Geoana a tinut insa sa aduca unele corectii la declaratile fostului sau coordonator de campanie. Mai exact, Geoana a aratat ca nu a avut cunostinta de intentia lui Victor Ponta sa viziteze SUA si ca nici nu a vorbit cu socialistii europeni despre USL.

"Eu am sustinut in partid ca avem nevoie de o alianta cu liberalii", a precizat Geoana. Cat despre prestatia sa ca presedinte al Senatului, fostul candidat la prezidentiale al PSD l-a intrebat pe Dragnea "daca a fost vreo secunda in Senat ca sa vada ce se intampla acolo". "Eu cu Mircea Geoana pot purta un dialog fata in fata, la tv nu", a fost replica lui Dragnea.

In aceeasi interventie telefonica, Mircea Geoana a aratat ca toate atacurile si iesirile din ultimele zile ale actualei conduceri a PSD "fac imens rau bazei" PSD, membrilor simpli.

"Nu este intentia mea si dorinta mea sa vad partidul pe care-l pretuiesc si pe care l-am condus intrand intr-o faza de sciziune", a mai spus Geoana.

Sase deputati, reclamati de ANI la Parchetul Inaltei Curti. Politicienii si-au angajat rude la cabinetele parlamentare... Corina Cretu: Geoana a folosit functia de presedinte al Senatului pentru a face concurenta partidului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x