Antena Căutare

Majorarea TVA la 24%, respinsa in Senat

Comisia de buget-finante din Senat a modificat ieri OUG 58/2010, respingand cresterea Taxei pe Valoarea Adaugata de la 19% la 24%. Pentru mentinerea TVA la 19% au votat sase senatori, de la PNL si PSD, in timp ce pentru varianta Guvernului s-au exprimat doar patru parlamentari.

Ministrul de finante, Sebastian Vladescu, a declarat, la final, ca nu este de acord cu amendamentele aprobate in Comisia de buget-finante din Senat.

"In Comisia de buget-finante a Senatului s-au discutat doua Ordonante de Urgenta: 63, privind finantele publice locale si 58, cea de modificare a Codului Fiscal, principala prevedere fiind cea de majorare a TVA de la 19 la 24%. La ordonanta 58 amendamentele cele mai importante au fost cele referitoare la revenirea la cota de 19%, eventual cote reduse pentru alimente, 9 sau 5%, cel privitor la reintroducerea regimului de microintreprinderi cu impozitare de 3% pe cifra de afaceri si cel referitor la anularea impozitului minim. Cu exceptia anularii impozitului minim, cu celelalte nu am fost de acord", a declarat Sebastian Vladescu.

Intrebat daca este multumit de modificarile aduse acestor Ordonante de Urgenta, ministrul de finate a ridicat din umeri: "Nu comentez". Rapoartele Comisiei de buget-finante urmeaza sa fie dezbatute si votate astazi de plenul Senatului.

PSD se pregateste de guvernare... Vezi noua grila de salarizare a primilor bugetari ai tarii! Presedintele, salariu de 9.000 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x