Antena Căutare

Marko Bela: UDMR doreste mentinerea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru mame. Ordonanta nu a fost aprobata

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca partidul sau sustine in continuare mentinerea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului si ca va mai demara cateva discutii in acest sens, intrucat ordonanta nu a fost inca aprobata.

Liderul minoritatilor din Romania este de parere ca micsorarea cuantumului acestei indemnizatii ar fi mult mai indicat decat varianta anuntata de primul ministru luni.

Marko Bela a mai adaugat ca, din punctul sau de vedere, plafonul acordat pentru mame - de 34 de milioane de lei- este extrem de mare pentru acest moment si ca mofificarea lui ar fi o masura favorabila.

Coalitia a decis, in urma sedintei de Guvern in care s-au discutat variantele de acordare de indemnizatiei pentru cresterea copilului, ca acesta se va acorda, incepand cu ianuarie 2011, pe o perioada de 12 luni, cu o valoare minima de 600 de lei si maxima de 3.400 de lei, perioada urmata de alte 12 luni de concediu legal fara plata.

In acelasi timp, Guvernul va acorda un bonus lunar in valoare de 500 de lei pentru mamele care decid sa se intoarca la munca mai devreme, in oricare din cele 24 de luni din concediul total.

De asemenea, premierul Emil Boc a mai anuntat ca acest amendament va afecta doar pe acele femei care vor deveni mamici din 2011, cele care au indemnizatia in derulare vor beneficia de ea pe aceeasi perioada de 24 de luni, cu acelasi cuantum.

Cazul Ridzi: Comisia juridica a respins cererea privind o perchezitie informatica... Legea bugetului, trimisa la Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x