Antena Căutare

Ministerul Agriculturii a tocat banii europeni pe steaguri, pixuri si masini de taiat hartie

Pentru ca bugetul national este falimentar si, in plus, ministrii au fost aspru certati de Traian Basescu pentru ca nu sunt in stare sa atraga fondurile europene, care daca nu sunt folosite vor fi retrase, banii de la UE au devenit mana cereasca pentru cei care inghit contractele de achizitii publice.


Spre exemplu, la Ministerul Agriculturii, condus de anonimul Mihail Dumitru, numai in luna iulie aproape 4 milioane de euro, 80% din bani europeni si 20% din bugetul ministerului, au fost aruncate pe fereastra, pentru achizitii publice extrem de importante ca steaguri, pixuri sau laptopuri si masini de tocat hartie.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, condusa de PDL-istul Mihai Vadan, a alocat 2.082.000 euro pentru achizitionarea de materiale "specifice de informare" si de "materiale promotionale personalizate". De 2 milioane de euro se vor tipari, printre altele, conform anuntului publicat de Ministerul Agriculturii, pliante, brosuri, agende, mape, calendare, se vor realiza 50 de "totemuri exterioare" si se vor cumpara 89.000 de pixuri, 10.000 de sepci, 10.000 de tricouri, 10.000 de pelerine, 208 steaguri de exterior si 624 steaguri de birou. Valoarea estimata fara TVA: 7.054.708,2 RON, in total circa 2 milioane de euro. 80% din bani provin din fonduri europene, prin Programul FEADR, iar 20% din bugetul national.

Tot agentia din subordinea ministrului Dumitru cumpara laptopuri si faxuri, camere de filmat, masini de tocat hartie de peste 1,7 milioane de euro. APDPR vrea 215 laptopuri, 400 PC-uri, un echipament foto profesional, un echipament video profesional, 123 aparate de fotografiat, 65 de dispozitive de distrugere a documentelor in particule, 15 reportofoane si trei camere video, plus scannere si servere, la o valoare totala estimata la 5,956,433 RON, fara TVA. Cu TVA, in euro, contractul ajunge la aproximativ 1,75 milioane. De asemenea, 80% din fonduri vin de la UE, iar 20% din bugetul statului.

Citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

VIDEO! Mircea Badea: “Cand ma uit la doamna Udrea, ma cuprinde mila”... Florea Constandin: "Am stropit-o pe Stavrositu ca sa i se scurga rimelul. Nu ea e liderul partidului"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x