Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Ministrul britanic de Externe, catre premierul Victor Ponta: Toti actorii politici sa respecte Constitutia

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti informeaza intr-un comunicat ca ministrul britanic de Externe, William Hague, a subliniat, in cadrul unei intrevederi cu premierul Victor Ponta, necesitatea ca toti actorii politici sa respecte prevederile Constitutiei, el apreciind asigurarile prim-ministrului privind aplicarea hotararilor Curtii Constitutionale (CCR) si organizarea referendumului conform deciziei CCR.

"Ministrul britanic de Externe William Hague a avut o intrevedere cu prim-ministrul roman Victor Ponta astazi, 17 iulie, la Bucuresti. Cei doi au abordat subiecte legate de parteneriatul strategic dintre Romania si Marea Britanie, precum si aspecte ale situatiei politice actuale din Romania (...) William Hague a apreciat asigurarile date de premierul Victor Ponta privind aplicarea deciziilor luate de Curtea Constitutionala si organizarea referendumului din data de 29 iulie in conformitate cu decizia privind Legea Referendumului formulata de Curtea Constitutionala", se arata in comunicatul ambasadei.

Potrivit sursei citate, ministrul britanic a adaugat ca, avand in vedere perioada de instabilitate economica prin care traverseaza Europa, este cu atat mai important ca intreaga clasa politica sa demonstreze in mod clar ca litera legii este respectata, sa asigure stabilitatea politica si sa continue progresele in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

In acelasi timp, William Hague a discutat cu premierul Victor Ponta si despre relatia bilaterala, remarcand trendul ascendent in comertul bilateral si cooperarea excelenta pe probleme de securitate si aparare, inclusiv in Afganistan. Oficialul britanic a subliniat angajamentul constant al Guvernului de la Londra privind asistenta oferita institutiilor romanesti in reforma justitiei si in lupta impotriva coruptiei, inclusiv prin expertiza britanica in aceste domenii, se mai arata in comunicatul ambasadei britanice.

Surse diplomatice au declarat ca escala ministrului britanic la Bucuresti a fost una programata in mod special. Premierul Victor Ponta s-a intalnit chiar la Aeroportul Henri Coanda-Otopeni, dupa ce a sosit din vizita efectuata la Chisinau, cu ministrul britanic de Externe, William Hague, ajuns pentru putin timp in Romania.

Foto: Intactimages / EPA

Recomandari