Antena Căutare

Ministrul desemnat al Culturii, Mircea Diaconu, urmarit penal

Actorul si vicepresedintele PNL Mircea Diaconu, care a fost nominalizat de premierul desemnat Victor Ponta in functia de ministrul al Culturii, este acuzat de conflict de interese, in urma unei sesizari inaintate Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie de catre Agentia Nationala de Integritate, fiind urmarit penal.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul ICCJ au declansat, in ianuarie, urmarirea penala pe numele lui Mircea Diaconu, pentru conflict de interese, dosarul fiind in faza de finalizare, potrivit unui comunicat al Ministerului Public. Mircea Diaconu este acuzat de conflict de interese, in urma unei sesizari inaintate Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie de catre ANI.

"Procurorii au dispus in cursul lunii ianuarie 2012 inceperea urmaririi penale fata de numitul Diaconu Mircea sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese in cauza constituita ca urmare a sesizarii depuse de Agentia Nationala de Integritate", se mai arata in comunicat.

In octombrie 2011, ANI a sesizat Parchetul ICCJ solicitand sa-l cerceteze pentru abuz in serviciu si conflict de interese pe Mircea Diaconu, senator PNL de Arges si director al Teatrului "C.I.Nottara", pentru ca ar fi favorizat numirea sotiei sale, Maria Diana Diaconu, in functia de regizor la teatru.

Foto: Intactimages

Vasile Cepoi, ministrul propus la Sanatate: Nu as alege sa lucrez cu Duta... PSD a spus "DA" Cabinetului Ponta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x