Antena Căutare

Senatul a decis: Mircea Diaconu ramane parlamentar

Mircea Diaconu ramane parlamentar. Senatul a respins propunerea de incetare a mandatului liberalului Mircea Diaconu.

Plenul Senatului a respins solicitarea ANI privind incetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Astfel, Diaconu va ramane parlamentar pana la incetarea mandatului.

Potrivit Antena 3, impotriva incetarii mandatului de senator s-au exprimat 32 de senatori, in timp ce "pentru" au votat 23, iar 10 s-au abtinut. Votul a fost secret si electronic.

Comisia juridica a Senatului a analizat, in sedinta din 11 septembrie, scrisoarea inaintata de Agentia Nationala de Integritate referitoare la starea de incompatibilitate in care se afla senatorul liberal Mircea Diaconu si a stabilit ca plenul Senatului este cel in masura sa constate starea de incompatibilitate si sa ia decizie cu privire la acest caz.

Ulterior, senatorul Mircea Diaconu a solicitat Biroului Permanent al Senatului amanarea discutiilor sau masurilor de punere in aplicare a incompatibilitatii sale stabilite de catre ANI, pana la solutionarea caii de atac care a fost depusa la ICCJ.

Acesta a depus, in data de 24 septembrie, la Biroul Permanent al Senatului, certificatul de grefa de la ICCJ care atesta faptul ca impotriva deciziei 3104/19.06.2012, pronuntate de catre instanta in dosarul nr.1195/2/2011, in contradictoriu cu ANI, a formulat contestatie in anulare prevazuta de art. 318, Codul de procedura civila, cale extraordinara de atac ce face obiectul dosarului 6014/1/2012 cu termen de judecata 10 aprilie 2013.

In aceeasi zi, Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea catre Comisia juridica a solicitarii inaintate de senatorul PNL Mircea Diaconu, in vederea formularii unui nou punct de vedere, insa senatorii juristi si-au mentinut punctul de vedere exprimat anterior, potrivit caruia plenul Senatului este cel in masura sa decida pe acest subiect.

Luni, presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca senatorul Mircea Diaconu a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat la alegerile din decembrie.

"Mircea Diaconu nu candideaza, a fost o decizie a dumnealui. Nu candideaza pentru a nu periclita sansele intr-un colegiu", a precizat seful PNL.

In ianuarie 2011, ANI a constatat ca Mircea Diaconu a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, incepand cu data de 19 decembrie 2008, a exercitat simultan functia de senator si pe cea de director-manager al Teatrului "C. I. Nottara", functie de conducere specifica unei institutii publice locale.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, merge marti la Targu Jiu cu Ponta, Zgonea si Plumb... Dan Diaconescu va fi contracandidatul lui Victor Ponta in Colegiul 6 din Targu Jiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x