Antena Căutare

Mircea Geoana: "Solicit presedintelui sa-l demita de urgenta pe Emil Boc"

Mircea Geoana i-a solicitat, astazi, lui Traian Basescu sa-l elibereze din functie de urgenta pe primul ministru Emil Boc. Fostul lider PSD a facut si un apel la un consens general in jurul unui premier tehnocrat si indemnand PDL si USL sa renunte la ambitii politice.

"Solicit presedintelui Traian Basescu sa-l demita de urgenta pe Emil Boc. Nu mai putem continua cu un premier care propune in mod constant legi neconstitutionale. De asemenea, fac apel la factorul politic existent in acest moment sa sustina un cabinet de tehnocrati. Avem nevoie de un consens general in jurul unui premier tehnocrat si indemn PDL, dar si USL, sa puna deoparte ambitiile politice si sa conlucreze in interesul romanilor", precizeaza Mircea Geoana, intr-un comunicat remis Mediafax.


Geoana mentioneaza ca decizia Curtii Constitutionale cu privire la comasarea alegerilor nu va oferi "supapa" de detensionare la care se asteapta reprezentantii puterii.

"Decizia de astazi a Curtii Constitutionale arata fara orice fel de echivoc ca Guvernul Boc trebuie sa plece cat mai repede posibil si sa fie inlocuit de un alt Cabinet, alcatuit din tehnocrati si profesionisti, care sa organizeze alegerile din acest an", a mai declarat Geoana.

Curtea Constitutionala a decis miercuri ca Legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale in 2012 este neconstitutionala, admitand sesizarea USL. Legea nu a fost declarata neconstitutionala in integralitate, ci doar cateva articole, urmand sa se intoarca in Parlament. CCR va publica saptamana viitoare motivarea acestei decizii.

foto: Intact Images

Emil Boc: Decizia CCR privind comasarea alegerilor trebuie respectata... Ponta: Liderul social-democratilor din PE confirma faptul ca USL nu a cerut aplicarea de sanctiuni Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x