Antena Căutare

Monica Macovei acuza UDMR ca pune "piedici grosolane" aderarii Romaniei la Schengen

Monica Macovei acuza pe blogul sau, ca UDMR pune "piedici grosolane" aderarii Romaniei la spatiul Schengen, prin propunerile de modificare a Codului Penal, astfel incat demnitarii sa nu mai poata fi anchetati pentru infractiuni de coruptie.

Vicepresedintele PDL semnaleaza ca UDMR propune ca parlamentarii, ministrii, alti demnitari sa nu mai poata fi anchetati si condamnati pentru luare de mita si alte infractiuni de coruptie sau care aduc pagube materiale statului.

"Suntem pe ultima suta de metri pentru a convinge Europa ca anticoruptia functioneaza in Romania, mai ales la nivel inalt, adica al politicienilor, ca suntem un stat de drept in care legea se aplica egal si pentru omul de rand si pentru politicieni, ca si politicienii pot face inchisoare. Ca sa dobandim increderea Statelor Membre ale Uniunii pentru a intra demni in spatiul Schengen. DNA, DIICOT si ANI isi fac datoria, ancheteaza, verifica, trimit in judecata politicieni, iar judecatorii au inceput sa dea pedepse pe masura faptelor. Doi parlamentari UDMR (si cine o mai fi in spatele lor) pun insa piedici grosolane, care ne pot costa pe toti cei care vrem in Schengen si care vrem sa traim intr-o tara normala, a noastra si nu a «lor», in care, daca avem coruptie politica, sa avem si politicieni la inchisoare (desigur, prin judecati drepte, rapide si pe baza de probe)", subliniaza Monica Macovei, conform Jurnalul.ro

Vicepresedintele PDL precizeaza ca parlamentarii UDMR au depus in Parlament o propunere de modificare a Codului Penal, astfel incat parlamentarii, ministrii, primarii etc. sa fie eliminati din definitia "functionarilor publici" si practic sa nu poata fi anchetati si pedepsiti penal pentru luare de mita, trafic de influenta, conflict de interese, abuz in serviciu, delapidare etc.

Macovei mentioneaza ca a auzit un reprezentant al UDMR spunand, intr-o emisiune televizata, ca "luarea de mita nu poate fi comisa de un parlamentar".

"Ba da, si parlamentarii pot lua mita sau comite trafic de influenta, pentru a modifica legi, a angaja persoane, a «rezolva contracte» si multe altele. La fel si ministrii, si ei pot lua mita, dupa cum am vazut in atatea cazuri. Oricine exercita puterea publica poate lua sau da mita, poate face trafic de influenta, asta de cand lumea", sustine pe blog Monica Macovei.

foto: Intact Images

Guvernul da peste un milion de euro pe protocol si deplasari externe sau flori... Cristian Preda replica lui Becali: Singura lui contributie politica ar fi tacerea (...) Indruga verzi si uscate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x