Antena Căutare

Moţiunea de cenzură - Kelemen Hunor a răspuns criticilor liderului USR Dan Barna, pe care l-a numit ”acest domn imaculat, al politicii româneşti”

lLiderul UDMR Kelemen Hunor a răspuns miercuri, de la tribuna Parlamentului, criticilor liderului USR Dan Barna, care, de la aceeaşi tribună, a întrebat UDMR cât să o mai joace partida virginităţii interesate.

”Ar trebui să începem să respectăm cuvântul dat, înţelegerile politice făcute şi dacă din anumite motive care ţin de raţiuni electorale, nu reuşim, să nu ne mirăm dacă vin şi consecinţele. Ar trebui să construim o cultură politică bazată pe credibilitate, domnul Dan Barna, bazată pe încredere pentru că numai aşa cetăţenii pot crede în clasa politică. Ar trebui să lăsăm ipocrizia în afara Parlamentului şi să nu mai propagăm ideea că un principiu e bun, domnule Dan Barna, atât timp cât foloşeşte la propriile interese. Nu putem să spunem dimineaţa că o recomandare de la Comisie de la Veneţia trebuie luată în serios şi seara argumentăm că aceeaşi recomandare are caracter facultativ. O astfel de atitudine creează confuzii şi produce haos. Nu ajungem la niciun rezultat dacă dimineaţa spunem că unele decizii ale CCR sunt bune, iar seara spunem că judecătorii Curţii sunt ticăloşi pentru servesc interese politice obscure”, a declarat Kelemen Hunor. ”Dacă mergem pe ideea că scopul scuză mijloacele, domnul Barna, acest domn imaculat, al politicii româneşti, democraţia şi statul de drept, instituţiile fundamentale vor eşua garantat”, a continuat el. Kelemen Hunor a menţionat că săptămâna trecută CCR a spus că nu poate fi angajată răspunderea pe un proiect de lege care este în procedură parlamentară. ”Si tu, ca Executiv, vii şi confişti legiferarea de la forul legislativ. Deci acţionează Guvernul împotriva deciziei Curţii şi a recomandării Comisiei de la Veneţia, modificând o lege într-un moment în care o lege similară este în Parlament. UDMR nu este de acord cu forma şi nici cu conţinutul angajării răspunderii pe acest proiect de lege. Avem un singur mod de a sancţiona guvernul, e vorba de moţiunea de cenzură”, a conchis el, anunţând că UDMR va vota moţiunea de cenzură pentru a încerca să stopeze acest demers al guvernului.

Preşedintele USR, Ban Barna, susţine că parlamentarii PSD şi UDMR sunt "împinşi către o moţiune grotescă şi fără conţinut” de către edili cărora le e frică de alegeri în două tururi şi care vor să-şi conserve unele privilegii. Barna a atacat dur, în Parlament, UDMR, despre care spune că este un "PSD bilingv" care de ani de zile se preocupă de "conservarea unor privilegii pentru o mică minoritate". "De ce nu puneţi nişte trandafiri pe sigla UDMR? Ar fi mult mai cinstit", spune Barna.

Sursa : news.ro

Paşcan (PMP): De ce oare unii se tem de alegeri în două tururi câtă vreme avem astăzi primari care sunt aleşi cu 10 proc... Liderul deputaţilor PSD, către Orban: Aţi fost parlamentar din pixul fostului preşedinte al PSD. Nu păreaţi deranjat nic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x