Antena Căutare

Motiunea de cenzura, raspunsul Opozitiei la asumarea raspunderii. Antonescu: Presupun ca vrea si PSD

Opozitia se pregateste sa sanctioneze ciu o motiune de cenzura anuntul premierului Emil Boc de asumarea a raspunderii Guvernului pe masurile de reducere a cheltuielilor convenite cu FMI. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca liberalii sunt categoric in favoarea depunerii unei motiuni de cenzura, precizand ca presupune ca si PSD doreste acest lucru.

"Am anuntat deja si in declaratiile de presa, dar chiar si in intalnirea cu CES, ca noi in mod categoric suntem pentru o motiune de cenzura. Vom face, presupun ca vrea si PSD, ca singuri nu putem face, si vom vota motiunea de cenzura", a sustinut Crin Antonescu.

El a subliniat ca liberalii doresc initierea si depunerea unei motiuni de cenzura pentru ca nu sunt de acord "cu solutia Guvernului de reducere drastica a salariilor bugetarilor si a pensiilor".

"Si, asa cum am spus, este perfect incompetent si cat se poate de evident un Guvern al clientelei PDL, si nu al Romaniei", a conchis Antonescu.

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat, la randul sau, ca social-democratii vor depune motiune de cenzura ca urmare a deciziei Guvernului de a-si angaja raspunderea pentru reducerea salariilor si pensiilor, PSD fiind deschis discutiilor cu PNL, UDMR si independenti.

"PSD a decis deja ca va depune motiune de cenzura daca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru aplicarea genocidului social al presedintelui Traian Basescu. Motiunea, conform procedurilor, va fi depusa in cele trei zile de dupa asumarea raspunderii", a precizat Moldovan.

El a aratat ca PSD este deschis discutiilor privind sustinerea motiunii de cenzura cu colegii din opozitie, dar si cu UDMR si independenti.

Intrebat daca discutiile la care se refera vizeaza PNL, Moldovan a precizat: "S-ar putea sa fie mai multa lume in opozitie pana atunci. Inclusiv independentii criticau destul de vehement reducerea salariilor si pensiilor. Ei nu sustin asa ceva. Am vazut pozitia UDMR, care nu este de acord cu reducerea pensiei minime. S-ar putea sa fie mai multa lume dispusa sa voteze aceasta motiune de cenzura. Eu cred ca a sosit momentul ca acest Guvern incompetent si corupt, girat de domnul Boc, condus de domnul Basescu, sa plece".

Premierul Emil Boc a anuntat, in sedinta de miercuri a Cabinetului, ca Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pentru masurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

El a precizat ca Guvernul va elabora un proiect de lege privind reducerea deficitului bugetar si relansarea economiei, care va fi discutat mai intai in Coalitie si ulterior aprobat de Executiv, in vederea asumarii raspunderii pe baza unui calendar al procedurilor "aplicabil din iunie".

"Fara a intrerupe dialogul cu sindicatele si patronatele, vom trece la decizii", a spus Boc, aratand ca Executivul isi propune sa limiteze deficitul bugetar fara majorari de taxe.

Uioreanu: Parlamentarii PDL, santajati de UDMR sa voteze pentru predarea Istoriei si Geografiei in maghiara... Boc: Guvernul isi va asuma raspunderea pe masurile de austeritate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x