Antena Căutare

Motiunea privind etnobotanicele, respinsa de Camera Deputatilor

Motiunea simpla a opozitiei intitulata "Un flagel national-plantele etnobotanice" a fost respinsa azi de plenul Camerei Deputatilor cu 135 de voturi "pentru", 164 de voturi "impotriva" si 3 abtineri.





"Facem declaratii care ne vor aduce tututor prejudicii, indiferent de culoarea politica. Am invatat multe din textul motiunii, sper sa nu fi fost multi tineri atenti la noi in momentul citirii textului pentru ca acesta e un mercurial al pietei, o prezentare mult prea detaliata a tipurilor si a modului de raspandire a acestor substrante, inclusiv a pretului acestora"

"Conform actului normativ, toate operatiunile cu astfel de produse trebuie autorizate. Pana la obtinerea autorizatiei, este interzisa orice comercializare a acestora. Toti operatorii care desfasoara operatiuni cu astfel de produse sunt obligati sa depuna la ANSVSA o serie de documente impreuna cu mostre din produsul pentru care se solicita autorizatia"





"Dati-mi voie sa prezint cateva date nepomenite nici de ministru. Efectele substantelor etnobotanice - in 2011, 30 morti, 3000 internati si 700.000 dependenti, dupa cum raporteaza ONG-urile. 30% din consumatori sunt minori. Potrivit unui raport al CIADO, bugetul pentru programele de prevenire a consumului e in Romania, cel mai mic din UE"

Jurnalul



VIDEO! Gafa monumentala in Camera Deputatilor!... Legea privind TVA de 5% la alimente, dezbatuta de deputati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x