Antena Căutare

Nastase acuza in dosarul "Trofeul calitatii": Instanta de fond s-a comportat ca o instanta politica

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, in fata magistratilor Intantei Supreme, ca instanta care l-a condamnat in dosarul "Trofeul calitatii" s-a comportat ca o instanta politica, "cu o judecata politica", atunci cand a sustinut ca trebuie inlaturat temporar din societate si ca este personificarea coruptiei.

Magistratii instantei supreme au reluat, miercuri, discutiile in dosarul in care Adrian Nastase si celelalte persoane acuzate au contestat condamnarile primite.

Fostul premier le-a prezentat judecatorilor obiectiunile sale in legatura cu motivarea sentintei completului de trei judecatori de la aceeasi instanta, prin care a fost condamnat de doi dintre acestia la doi ani de inchisoare cu executare.

Cele mai virulente critici au fost la adresa afirmatiilor celor doi judecatori care l-au condamnat si care aratau in motivare ca Adrian Nastase ar trebui inlaturat "temporar" din societate si ca acesta reprezinta personificarea coruptiei din Romania la nivelul anului 2004.

"Judecatorii fondului au actionat ca o instanta politica, cu o judecata politica, atunci cand au facut afirmatiile ca Adrian Nastase trebuie inlaturat temporar din societate sau ca Adrian Nastase reprezinta personificarea coruptiei din Romania la acea vreme, si asta cu atat mai mult cu cat vine din partea a doar doi judecatori, din care unul este venit direct de la DNA", a declarat Adrian Nastase, adaugand ca, desi instanta de fond recunoaste in motivare ca nu exista probe directe privind acuzatiile aduse lui, aceasta nu a dovedit si nu a argumentat pe deplin decizia condamnarii sale.

Presedintele completului de cinci judecatori, Livia Stanciu, i-a interzis insa, de mai multe ori, lui Adrian Nastase sa repete unele referiri pe care le-a facut si in declaratia data in prima faza a procesului, aratand ca la acest moment, in faza recursului, el trebuie sa se refere strict la obictiunile avute impotriva deciziei instantei de fond.

In dosarul "Trofeul calitatii", prin decizia din 30 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a obligat pe Adrian Nastase, Paula Irina Jianu, Diana Gasparovici, Mariana Ioana Popovici si Bogdan Popovici, in solidar cu SC Eurografica SRL, la despagubiri civile catre ISC in valoare de 3.337.452,5 lei.

In 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre ICCJ, in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Foto: Hepta

Mihai Razvan Ungureanu: "Guvernul a cazut in urma unui puci parlamentar"... Electoral: Mazare organizeaza in Constanta un carnaval ca la Rio...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x