Antena Căutare

Nastase: Nu se mai poate plasmui ceva in beciurile de la Cotroceni care sa stearga numele lui Basescu de pe pancarte

Fostul premier Adrian Nastase a comentat pe blog ultimele evenimente din politica romaneasca din sanul Puterii. Totodata, pesedistul a incurajat protestele care dureaza de 12 zile.

Situatia din piata clatina partidul de la Putere, spune Nastase.

"Inceputul anului 2012 a pornit cu o provocare pentru actualul regim, dar si pentru Romania. Cred ca le datoram, tuturor celor prezenti acolo, multumiri si respectul nostru", a spus Adrian Nastase.

Fostul premier crede ca actualele proteste sunt decisive Traian Basescu si partidul democrat-liberal.

"Printre zvonurile si scenariile care circula in anumite medii exista si acest plan basescian de a servi pe agenda publica o bomba mediatica prin care sa poata deturna atentia publica. De unde si o anumita suficienta si siguranta a liderilor PDL. Sincer, nu cred ca ceva din ce se mai poate plasmui in beciurile de la Cotroceni va reusi sa stearga numele lui Basescu de pe pancartele romanilor. Traian Basescu a reusit, in sfarsit, sa intre in istorie. Prin cartoane, pancarte, bannere si oameni in strada, visul presedintelui Romaniei tocmai ce se indeplineste", a mai spus acesta.

Comentand demiterea lui Teodor Baconschi din functia de ministru de Externe pesedistul a spus despre acesta ca este o "dezamagire".

"Actualul ministru de externe este una din dezamagirile create sub actuala putere. Involutia lui Teodor Baconschi din momentul in care a acceptat sa fie aducatorul de voturi din strainatate pentru PDL si Traian Basescu este vizibila", a mai spus Nastase.

Nastase acuza Puterea ca manipuleaza protestele in directia nemultumirii fata de intreaga clasa politica din Romania, nu numai anti Basescu - Boc.

"Exista tentatia de a incerca sa generalizezi aversiunea romanilor fata de PDL la nivelul tuturor politicienilor. Solutia la aceasta tentatie este foarte simpla: organizarea de alegeri libere si corecte. Altfel, totul ramane la nivel de propaganda, iar Romania ii pastreaza pe Traian Basescu si Emil Boc in functie, contrar vointei majoritatii cetatenilor. [...] Avand in vedere ca puterea portocalie are deja un cartonas galben, orice tragere de timp va atrage, invariabil, eliminarea lor de pe terenul politicii. Ca sa spere ca va fi convocat si pentru meciurile viitoare, un jucator intelept ar cere de bunavoie sa fie schimbat", a punctat Nastase.

In final, Nastase a spus ca demisia Opozitiei din Parlament nu este o solutie.

"Juridic, constitutional si din orice alt punct de vedere vrei, vacantarea locurilor din Parlament prin retragerea reprezentantilor opozitiei ar insemna DOAR declansarea unor alegeri partiale cu mandat pana la incheierea legislaturii. In cazul nostru punctual, demisia in masa a USL ar insemna ca guvernul Boc ar ramane in functie pana in noiembrie pentru ca ar prelungi si ar organiza alegerile doar in colegiile lasate libere de USL", a incheiat acesta.

Foto: Intact Images

Sedinta extraordinara a Parlamentului: Un politician a batut o pisica pana la lesin... Olguta Vasilescu: Basescu a spus ca poporul si-a facut datoria, deci poporul poate sa moara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x