Antena Căutare

NATO lauda Romania pentru gazduirea scutului anti-racheta

Karl Lamers, presedintele Adunarii Parlamentare a NATO, a apreciat la debutul adunarii de la Bucuresti contributia Romaniei la realizarea scutului anti-racheta al Aliantei. De asemenea, Lamers a tinut sa sublinieze ca NATO discuta transparent cu Rusia pe tema interceptorilor terestri.

Vreau sa salut decizia Romaniei de a gazdui elemente cheie ale scutului NATO anti-racheta. Sunteti un foarte bun partener strategic al SUA, dar si un aliat de nadejde in NATO


Karl Lamers a inclus si Rusia in discutia despre scutul anti-racheta: "Rusia este mereu informata cu ce se intampla si stie totul despre amplasarea in Romania a interceptorilor terestri si despre celelalte elemente din Turcia, Polonia si Spania". Lamers a mai precizat ca acordul SUA cu Romania nu este unul secret si ca alianta este interesata sa colaboreze cu Rusia pentru a construi "o incredere comuna".

Presedintele Adunarii Parlamentare a NATO a declarat ca membrii Aliantei vor discuta la Bucuresti despre protestele populare si inceputurile tranzitiilor spre democratie in Tunisia, Egipt si Libia, dar si despre Afganistan, care reprezinta operatiunea prioritara a NATO.

"Luni, in sedinta plenara, vom discuta o rezolutie pe problema tranzitiei in Afganistan. Este un document important ce va insuma viziunea Adunarii despre procesul de tranzitie din Afganistan", a precizat Lamers.

PSD someaza UDMR sa iasa de la guvernare: "Veniti acum, sau dispareti!"... Victor Ponta: Lupta pentru reconstruirea tarii se da impotriva "statului mafiot", "patronat de Boc si Bas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x