Antena Căutare

Nici ministrul Muncii nu intelege Legea salarizarii

Ioan Botis repeta doar frazele-cheie convenite la nivel de partid. Metoda ar rezolva doua probleme: reducerea salariilor poate fi prelungita, iar concedierile vor fi mai simplu de motivat.

Incepand cu 1 ianuarie 2011, „tot personalul din sectorul bugetar va fi reincadrat pe functii". Guvernantii spun ca este una dintre masurile esentiale din noua Lege a salarizarii unitare, dar nu prea reusesc sa explice care este scopul acestei proceduri si cum va fi pus in practica.

Ministrul Muncii, de exemplu, a inteles mecanismul doar la nivel de ministere. „Acolo unde exista discrepante intre ministere, pe functii de aceeasi natura, se vor reaseza functiile.

In acest fel, cei care au un tip de munca in ministere diferite vor fi salarizati in acelasi mod", a explicat Ioan Botis. Cat despre restul bugetarilor, din afara ministerelor, situatia este mai putin clara. Intrebat daca in baza aceleiasi legi o asistenta medicala din Bucuresti, de exemplu, va lua acelasi salariu ca o asistenta medicala de la Cluj, ministrul Muncii a raspuns ca „da, dar depinde de alte lucruri pe care ar trebui sa le specificam".

Solicitat sa precizeze daca in momentul reincadrarii se ia in calcul varianta ca functionarii sa fie concediati pe motiv ca nu au pregatirea necesara noului post, Ioan Botis a evitat sa dea un raspuns clar. „Reformele privind reducerea de personal in institutiile statului continua pana in decembrie. Deci, urmeaza ca acolo unde nu s-au facut aceste reduceri sa se faca in urmatoarea perioada", a spus ministrul.

Nici parlamentarii PDL nu au inteles

Viceliderul deputatilor, Petru Calian, ne-a marturisit ca, nefiind de specialitate, nu stie exact ce presupune aceasta reincadrare in functii. In opinia sa, „cel mai bine este sa asteptam pana luni, sa vedem textul pe care guvernul isi asuma raspunderea".

Deputatul PDL Claudia Boghicevici, vicepresedinte in Comisia de munca, ne-a marturisit ca nu a vazut proiectul de lege, intrucat textul a fost intocmit la nivel de ministere.

Tot articolul, in Financiarul

Guvernul Boc: sarac si fudul... Basescu: Romania nu mai are, din 2013, capacitatea sa-si protejeze spatiul aerian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x