Antena Căutare

Palatul lui Ceausescu din Olanesti, modernizat cu 1,5 mil € si folosit ca vila de protocol de guvernanti

Guvernantii folosesc "Palatul" lui Ceausescu din Olanesti pe post de vila de protocol, in timp ce romanii pot cel mult sa-l priveasca de peste gard. Accesul oamenilor obisnuiti este ingradit inca din 2006, pentru ca vila sa poata fi folosita de catre mai-marii tarii si de apropiatii acestora. Statul a acordat peste 1,5 milioane de euro pentru extinderea vilei si modernizarea acesteia. Lucrarea facuta din bani publici a fost atribuita direct, fara licitatie.

Vila lui Ceausescu de la Olanesti a fost finalizata la sfarsitul anului 1989. N-a mai apucat sa vina aici in vacanta. Avea insa programata aici petrecerea revelionului 1990. Cladirea are demisol, parter si etaj, dar si un turn de unde pot fi admirati muntii din imprejurimi. Pana in 2006, vila a putut fi vizitata si chiar inchiriata.

Cu alte cuvinte, vila e folosita doar de oficiali. Si nu le-au fost suficiente cele 3 apartamente, piscina, sauna clubul, cinematograful si casa de oaspeti. Regia Patrimoniului de stat a decis sa extinda vila si a angajat o firma fara sa faca licitatie.

Si i-a dat pe mana un contract de 1,5 milioane de euro, pe motiv ca era singura care putea sa faca o astfel de lucrare. Nici amenajarea gradinii nu a fost lasata la voia intamplarii. 83.000 de euro au fost alocati de stat pentru acest lucru. Inca 47.600 de euro s-au dus pe alimentarea cu gaze a vilei, lucrare pentru care s-a facut licitatie publica, dar la care s-a prezentat o singura firma.

Palatul Olanesti se afla la 18 km de Ramnicu-Valcea, la o altitudine de 450 de metri. Asa ca drumul de acces trebuia sa fie ca-n palma.

Tot inventarul de la Palatul Olanesti este unicat, incepand de la covoarele lucrate manual, pana la candelabre si semineuri. Sufrageria este iluminata cu 487 de becuri, iar in holul principal se afla o mini-fantana arteziana din portelan.

Basescu l-a decorat pe directorul STS, Marcel Opris, acuzat ca a ajutat PDL la numararea voturilor... Boc s-a intalnit cu membrii PDL, UDMR si UNPR din comisiile de buget, pentru deblocarea lucrarilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x