Antena Căutare

Panoul "Tinutul Secuiesc" din Covasna nu a fost demontat, desi exista o hotarare judecatoreasca

Panoul cu inscriptia "Tinutul Secuiesc" de la Aita Mare, judetul Covasna, nu a fost demontat pana in prezent, desi exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, iar prefectul Gyorgy Ervin afirma ca va trage la raspundere CL si Consiliul Judetean daca nu intra in legalitate in acest caz

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, a fost intrebat, luni, intr-o conferinta de presa, de ce panoul cu inscriptia "Tinutul Secuiesc" de la Aita Mare nu a fost demontat inca, scrie Mediafax.

"O hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila trebuie intotdeuna respectata", a declarat prefectul.

Potrivit sursei citate, panoul trebuie demontat de autoritatile locale si Consiliul Judetean, in acord cu somatia Prefecturii privind intrarea in legalitate in acest caz.

"Demontarea nu intra in atributiile Prefecturii", a subliniat Gyorgy Ervin.

El a adaugat ca Prefectura va trage la raspundere Consiliul Local Aita Mare si Consiliul Judetean in cazul in care nu pun in executare hotararea judecatoreasca.

Gyorgy Ervin a mentionat ca Prefectura Covasna nu dispune de fonduri pentru a apela la un executor judecatoresc, adaugand ca nu considera ca intra in competenta institutiei sa plateasca un executor judecatoresc in acest caz.

In 29 mai 2008, Consiliul Judetean Covasna a amplasat, la Aita Mare, un panou publicitar cu inscriptia "Szekelyfold-Tinutul Secuiesc-Szeklerland".

In toamna anului trecut, Tribunalul Covasna a hotarat, in urma unei actiuni depuse de Prefectura, anularea autorizatiei de constructie pentru panoul respectiv. Prefectura ceruse anularea autorizatiei dupa ce Inspectoratul de Stat in Constructii a stabilit ca aceasta nu intruneste conditiile de legalitate.

In primavara acestui an, Curtea de Apel Brasov a pronuntat o sentinta definitiva si irevocabila impotriva recursului formulat de Consiliul Judetean Covasna, in acest dosar. Astfel, Consiliul Judetean Covasna este nevoit sa indeparteze panoul de la Aita Mare.

Sursa, text si foto: jurnalul.ro

Viorel Hrebenciuc despre PNL: "Un partid balama"... Antonescu ataca gruparea Basescu-Udrea-Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x