Antena Căutare

Parlamentarii vor ramane mai usor fara imunitate. Guvernul a adoptat Strategia Nationala Anticoruptie 2012-2015

Guvernul a adoptat Strategia Nationala Anticoruptie pentru urmatorii trei ani. Ca prevederile strategiei sa intre in vigoare, trebuie ca Parlamentul sa aprobe documentul guvernamental.

Guvernul propune Parlamentului simplificarea procedurii de ridicare a imunitatii deputatilor si senatorilor, in fata actiunilor penale. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a precizat ca Strategia va fi inaintata, prin intermediul coalitiei de guvernare, Parlamentului, cu propunerea ca Legislativul sa adopte o declaratie prin care sa-si asume obiectivele documentului guvernamental.

Printre aceste obiective se numara si simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare, a mentionat Predoiu, dar, sustine el, solutiile raman sa fie identificate si adoptate de Legislativ.

"Este un astfel de obiectiv simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare. Sunt convins ca subsecvent acestei declaratii pe care o preconizam Parlamentul va trece si la simplificarea acestora prin regulamentele proprii", a spus ministrul.

El a aratat ca simplificarea se refera si la accelerarea procedurilor de analiza si solutionare a cererilor formulate de organele judiciare in cazuri in care sunt implicati senatori sau deputati.

"Simplificarea presupune si o accelerare, dar cred ca acest lucru poate fi stabilit doar de Parlament. Noi, ca minister, nu putem decat sa sprijinim tehnic un astfel de proces", a explicat Catalin Predoiu.

Sursa: Antena3.ro

Foto: intact images

VIDEO! Mircea Badea: “L-am batut pe Basescu de i-a sunat apa in cap”... Schimbare la varf in MAI. Petre Toba este noul sef de la Ordine Publica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x