Antena Căutare

PDL a pus mana si pe Biblioteca Centrala Universitara

Pe 15 noiembrie 2010, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a organizat concursul pentru ocuparea functiei de director general adjunct al Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucuresti, conform metodologiei aprobate prin Ordinul MECTS nr. 5385/2010. In urma concursului, postul de director al BCU a fost obtinut de Mireille Radoi, membra a PDL.



Pe de alta parte, fostul director al bibliotecii, Mircea Regneala, spune ca a fost invitat de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, la o intalnire, unde nu i s-a spus nimic despre eliberarea sa din functie, iar a doua zi a primit instiintarea oficiala, fara sa i se dea vreo explicatie.

"Nu am fost scos la pensie si nici nu s-ar fi putut face asa ceva, pentru ca eu sunt si profesor la facultate. Domnul ministru ar fi putut sa ma anunte si pe mine cu o zi inainte, cand am fost chemat la minister, dar nu mi-a spus nimic si nici nu am primit explicatii cu privire la eliberarea mea din functie, iar metodologia de concurs a fost elaborata astfel incat sa o favorizeze pe doamna Radoi", spune fostul director, Mircea Ragneala.

Desi vechea metodologie de concurs prevedea ca pot candida numai bibliotecarii cu studii de specialitate in domeniu si minimum trei ani experienta, articolul 2, lit. b al noii metodologii de concurs prevede ca persoanele care isi depun candidatura trebuie sa fi urmat "cursuri de specialitate in domeniu si/sau lucrari stiintifice in domeniul managementului informatiei".

In prima parte a enuntului se recunoaste implicit existenta unui domeniu specific bibliotecilor, insa necesitatea de a detine o specializare in biblioteconomie nu este considerata obligatorie, publicarea unor lucrari in domeniul foarte larg al "managementului informatiei", care, "intamplator" este una din specializarile noii directoare a BCU, fiind considerata suficienta.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: Intactimages

Vezi cum negociaza Puterea bugetul la un sprit: "Sunt astia afara, noi iesim cu gura plina"... VIDEO! Vezi cum s-a hotarat taierea pensiilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x