Antena Căutare

PDL dispare pentru rebranduire? Tribunalul Bucuresti va discuta radierea

PDL este amenintat cu radierea pentru ca nu a respectat legea, dar liderii partidului nu fac o tragedie din asta. Dimpotriva. Vorbesc de rebranduirea partidului, de schimbarea culorii. Asta in timp ce Traian Basescu le spune ca partidul are nevoie de schimbare si ca el a intalnit-o pe Alba ca Zapada chiar la PDL.

Acesta este tabloul PDL din ultimele zile, care a inceput vineri seara cu stirea difuzata de Antena 3 potrivit careia un barbat, pe nume Viorel Ringhilescu, a solicitat incetarea activitatii PDL si radierea acestuia pentru ca nu si-a inregistrat la timp documentele adoptate la Conventia Nationala din 14 mai 2011.

Concret, democrat-liberalii nu au depus la Tribunalul Bucuresti modificarile la statut, incalcand astfel Legea partidelor politice, care ii obliga sa le comunice in termen de 30 de zile de la data adoptarii.

Petitia lui Ringhilescu urmeaza sa fie discutata la 8 septembrie de catre magistrati, insa democrat-liberalii nu se impacienteaza ca partidul le-ar putea disparea. Cel care a uitat sa depuna la Tribunal modificarile este secretarul general, Ioan Oltean, un politician uns cu toate alifiile, nu de ieri de azi in politica. El a recunoscut insa cu seninatate ca "modificarile au fost depuse cu intarziere" si ca ar fi trebuit sa urmareasca "chestiunea asta", dar pana la urma instanta este cea care decide. La fel de relaxat a fost si Emil Boc, care a cautat prin lege si a ajuns la concluzia ca 30 de zile este "un termen de recomandare, nu de decadere", asadar nu e nici o problema.

Atitudinea democrat-liberalilor si "greseala" unui partid cu experienta PDL a dat nastere la speculatia ca de fapt pedelistii nu si-au comunicat intentionat modificarile la statut. Asta in conditiile in care in partid au loc discutii intense legate de rebranduire, de schimbarea culorii si chiar de un nou nume si o noua sigla. Despre aceste lucruri s-a vorbit in week-end la Scoala de vara a tinerilor democrat-liberali, un eveniment de la care a lipsit portocaliul, fiind inlocuit cu verde, alb si albastru.

Emil Boc in persoana a venit imbracat in tricou verde, la fel si Sebastian Lazaroiu, iar cei mai multi lideri s-au declarat deschisi fata de renuntarea la portocaliu. "Sunt verde, sunt viu, periculos de viu pentru adversari. Trebuie sa ne gandim bine, sa nu ne temen de acest lucru. Daca ne reprezinta, mergem inainte", s-a confesat Gheorghe Flutur, imbracat intr-o camasa cu dungi verzi si albastre. Lazaroiu a mers chiar mai departe si a apreciat ca, pe langa schimbarea denumirii, culorii, siglei, este nevoie de o schimbare a "continutului".

Traian Basescu nu a ocolit nici el subiectul care framanta PDL. Venit la Scoala de vara, seful statului le-a transmis democrat-liberalilor ca nu "vor pacali" pe nimeni cu "o simpla rebranduire" si ca "dincolo de a va revopsi, dincolo de a va rebrandui, cel mai puternic argument este ceea ce le propuneti romanilor".

Mai mult, el a aratat ca in PDL "este nevoie de un suflu nou" si le-a cerut "veteranilor partidului" sa aiba forta sa mai faca o data schimbarea la nivelul conducerii, asa cum s-a intamplat in anul 2001.

Intrebat de un participant daca a intalnit-o pe Alba ca Zapada, Basescu a sugerat ca aceasta ar fi chiar la PDL. "Vreau sa va dau un raspuns cert. Raspunsul este: Da. Va pot spune si cum este Alba ca Zapada. Este Smart&Right", a spus Basescu, invocand sloganul tinerilor pedelisti. Legat de viitoarele alegeri, seful statului a atras atentia ca nici un partid "nu va mai castiga cu locomotiva-persoana", iar in ceea ce-l priveste, dupa incheierea mandatului, nu va mai activa in politica si nu va fi interesat de postul de prim-ministru.

Sursa: Jurnalul National

Seful Politiei Romane, fostul sofer al lui Traian Basescu... Crin Antonescu cere demisia lui Daniel Funeriu pentru dezastrul de la BAC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x