Antena Căutare

Pensiile speciale, recalculate a doua oara

Printr-o ordonanta de urgenta, Cabinetul Boc a decis sa recalculeze inca o data pensiile speciale recalculate anul trecut.

Pur­tatorul de cuvant al Ministerului Muncii Ioana Santa a explicat pentru ,,Fin.ro" ca decizia a fost luata intrucat au existat nemultumiri aparute in urma primei recalculari. Vor fi revizuite in total 5.522 de dosare, dar nu toate ca­te­goriile de pensii speciale intra in acest proces.

De exem­plu, pensiile militarilor nu vor fi reanalizate. Ioana Santa nu a putut preciza de ce nu sunt incluse in OUG toate categoriile de pensii speciale.

Cele peste 5.500 de dosare vor fi revizuite din oficiu, insa beneficiarii pot aduce la dosar noi acte care vor fi luate in calcul. Termenul de de­pu­ne­re a noilor acte este de 20 de zile.

Potrivit Mi­nis­terului Muncii, noua ordonanta are in vedere ur­­matoarele categorii de pensionari: personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al par­che­telor de pe langa acestea; personalul diplomatic si consular; func­tio­na­rii publici parlamentari; senatorii si deputatii; per­so­nalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila; personalul Curtii de Conturi.

Sursa: Financiarul

Ponta: In USL e nevoie de un partid ecologist... Idei lansate si uitate in sertarele Guvernului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x