Antena Căutare

Ponta vrea sa participe la summit-ul UE privind politica bugetara cu mandat de la Basescu

Premirul Victor Ponta vrea sa reprezinte Romania la summit-ul extraordinar al UE pe teme bugetare. Acesta a anuntat ca ii va cere mandat de reprezentare presedintelui Basescu, in baza deciziei Curtii Constitutionale.

Ponta vrea sa participe la summit-ul UE privind politica bugetara cu mandat de la Basescu
| Intact Images

Potrivit Mediafax, Victor Ponta nu a discutat cu Traian Basescu pe aceasta tema. Premierul isi doreste sa participe la summit-ul UE deoarece tema bugetului pentru intervalul 2014-2020 este "de competenta Guvernului".

"Nu a avut loc (o discutie-n.r.), dar voi solicita presedintelui, in baza deciziei Curtii Constitutionale si a faptului ca pana acum am participat direct, impreuna, sigur, cu Orban (ministrul Afacerilor Europene-n.r.) si secretarul de stat Odobescu de la Ministerul de Externe, la toate negocierile si discutiile legate de bugetul Uniunii Europene, implicit de fondurile structurale si cele privind politica agricola comuna care vor fi repartizate Romaniei in perioada 2014-2020 (...) Daca in conformitate cu decizia Curtii Constitutionale - fiind vorba de un summit exceptional pe tema bugetara, tema care in toate tarile este de competenta Guvernului - presedintele imi va da mandatul sa reprezint Romania, o voi face", a declarat Victor Ponta.

Mai multi politicieni apar in interceptarile din dosarul lui Sorin Blejnar... Parlamentarii romani sunt dependenti de tehnologie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x