Antena Căutare

Portocaliii si-au ales neperformantii. Vladescu, Seitan, Dumitru si Funeriu, pe faras?

Deputatul PDL de Mures Mihai Opriscan afirma ca au fost discutii la nivel de grup parlamentar legate de remaniere, in centrul acestora fiind ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, ministrul Muncii, Mihai Seitan, cel al Agriculturii, Mihai Dumitru, si "cu semne de intrebare" ministrul Educatiei.

Mihai Opriscan a declarat intr-o conferinta de presa, ca exista o serie de ministri care "n-au confirmat", nominalizandu-i ca "neperformanti" pe Sebastian Vladescu, Mihai Seitan, Mihai Dumitru si Daniel Funeriu.

El a explicat, apoi, ca Vladescu a deranjat grupul parlamentar PDL prin "acel aer usor arogant si de independent politic", dar mai ales ca nu a venit sa prezinte la timp masurile care urmeaza sa fie luate si nici motivele acestora.

"Ne asteptam, noi, ca si grup parlamentar, ca ministrul Finantelor sa vina sa ne prezinte fiecare masura la timp, sa ne prezinte motive. Dimpotriva, a amanat in doua-trei randuri intalnirea cu grupurile parlamentare. La singura intalnire pe care am avut-o si-a pastrat acel aer usor arogant si de independent politic si nu cred ca multi dintre colegi sunt dispusi sa inghitim doar efectele hotararilor lui Vladescu, fara a ne fi prezentate inainte. Si asta e un motiv pentru care multi dintre colegi au cerut o remaniere a lui Vladescu dupa ce trece motiunea, dupa ce primim transa si asa mai departe", a spus Opriscan.

El a precizat ca, in ceea ce il priveste pe ministrul Muncii, Mihai Seitan, se doreste remanierea acestuia pentru ca "a vorbit alta limba decat vocea oficiala a Guvernului" in mai multe randuri, pe subiecte sensibile, precum pensiile.

"Seitan a iesit, in mai multe randuri, nu o data - ca se mai intampla sa gresesti - si-a vorbit alta limba decat vocea oficiala a Guvernului. Si in privinta reducerilor salariale, el a ajuns pana la 70 la suta. Daca nu-l oprea presa, probabil ca ajungea la suta la suta, la munca voluntara. A mai avut iesiri in care premierul a iesit cu o pozitie oficiala, el a zis exact opusul acelei pozitii", a afirmat deputatul.

El a amintit de legea pensiilor, "in care se vorbea de pierderile pe care le inregistreaza cadrele militare in rezerva, cele care au iesit la pensie", spunand ca premierul vorbea despre afectarea pensiilor de peste 3.000 de lei, iar "Seitan a iesit si a povestit de afectarea pensiilor pana la 60 la suta si la cei care au sub 3.000 de lei si asa mai departe".

Opriscan a subliniat ca Guvernul trebuie sa fie solidar si sa vorbeasca aceeasi limba, fiind "inadmisibil ca fiecare ministru sa vorbeasca pe limba lui".

"Guvernul asta trebuie sa fie solidar in tot. Si-n masuri - bune, rele, cum le ia - si-n responsabilitate, sa vorbeasca aceeasi limba. Pe langa greselile care s-au facut, daca sufera de ceva acest Guvern, poate cel mai mult dintre guvernele postdecembriste, sufera de o foarta proasta comunicare si o lipsa de mesaj unic la nivelul Guvernului", a spus el.

In ceea ce il priveste pe ministrul Agriculturii, Opriscan a spus ca acesta a dezamagit, desi in el s-au pus mari sperante, legate de accesarea finantarilor in agricultura.

Tot articolul, in Jurnalul National

Victor Ponta: “Motiunea se voteaza marti, Basescu nu are nicio treaba cu programul Parlamentului”... Sediul PDL Constanta, atacat cu oua de protestatari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x