Antena Căutare

Premierul Boc nu se grabeste sa plece de la Guvern

Coalitia se va reuni, astazi, in prima sedinta dupa alegerile din PDL, unul dintre subiectele de pe ordinea de zi urmand sa fie oportunitatea schimbarii din functie a premierului Emil Boc, asa cum anuntase Traian Basescu in urma cu doua luni, cand a spus ca amana instalarea unui premier tehnocrat pana dupa Conventia Nationala a PDL.

Ulterior s-a aflat ca Emil Boc i-ar fi promis lui Traian Basescu ca isi va da demisia imediat ce va fi ales din nou presedinte la PDL, dar toate declaratiile din ultimele zile ale liderilor PDL arata ca premierul nu se grabeste deloc sa plece de la Palatul Victoria.

Potrivit unor surse democrat-liberale, Boc ar mai ramane in functie pana la toamna, pentru a nu se deschide acum in razboi in PDL, unii temandu-se ca nemultumitii din aripa Blaga ar putea sa voteze impotriva unui nou Guvern.

"Marti dimineata este programata sedinta coalitiei, cand este posibil sa se puna problema schimbarii premierului. Aceasta procedura ar mai putea insa dura, deoarece, intr-o astfel de eventualitate, este necesar ca partidele de guvernamant sa se organizeze bine, pentru a nu avea surprize in Parlament", au declarat surse citate de Mediafax.

Potrivit acestora, liderii UDMR s-au intalnit, ieri, la Palatul Victoria, pentru o discutie legata de situatia politica actuala, mizand in continuare pe faptul ca, daca la nivelul PDL va fi decisa schimbarea lui Boc din postul de premier, vor fi si ei consultati.

Potrivit surselor citate, unii dintre sustinatorii lui Emil Boc din PDL considera ca ar fi bine pentru partid ca Boc sa ramana presedinte, fara a fi si premier.

Altii considera ca exista riscul ca un nou Guvern sa nu treaca de votul Parlamentului, daca Emil Boc ar renunta la functia de premier. Sursele citate au aratat ca seful statului ar dori, insa, un alt Guvern si de aceea nu a renuntat la ideea schimbarii lui Emil Boc. Intrebat daca isi va da demisia din functia de premier, Emil Boc nu a dorit sa raspunda zia¬ris¬tilor, dupa incheierea Conventiei Nationale.

Si ministrul Elena Udrea a tinut sa dezminta zvonurile potrivit carora Emil Boc si-ar respecta angajamentul luat in fata presedintelui Basescu de a demisiona din functia de premier in schimbul sustinerii pentru pastrarea mandatului din fruntea PDL.

"Nu exista acum nici o discutie despre schimbarea premierului. Vom face o analiza in perioada urmatoare sa vedem cum este mai bine pentru partid, dar nu vad sensul acum (inlocuirii lui Emil Boc - n.r.)", a declarat pentru realitatea.net ministrul Turismului, Elena Udrea.

Si Roberta Anastase a negat ieri existenta unor discutii privind demisia lui Emil Boc de la Guvern, dar nu a exclus o eventuala remaniere a ministrilor, desi "nici aceasta discutie nu a fost purtata".

Tot articolul, in Jurnalul National

Gyorgy Frunda: UDMR trebuie sa iasa din Coalitie... Ancheta: Firmele deputatului PDL Arion au 265 de contracte cu statul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x