Antena Căutare

Ancheta: Firmele deputatului PDL Arion au 265 de contracte cu statul

Valoarea acestor contracte se ridica la 765.000 de euro. Parlamentarul a avut grija sa-si impuna oamenii in institutii importante din Hunedoara.

Falca, Igas, Videanu, Pogea, Blaga, Barbu, Ridzi et comp. La prima vedere ar parea ca e vorba doar despre o insiruire a unor nume de fruntasi ai PDL. E doar o parere. Cu totii au legaturi cu judetul Hunedoara, unde fie isi exercita influenta in partid, fie detin afaceri profitabile.

O alta "stea" portocalie este deputatul Viorel Arion. El este actionar la trei firme, care au 265 de contracte cu statul. El a declarat ca firmele sale au avut contracte in valoare de "doar 765.000 de euro", dar a uitat sa precizeze ca acestea sunt cu institutii ale statului, printre care se numara Electrocentrale Deva, Minvest Deva, Casa Judeteana de Pensii si Asigurari Sociale, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, AJOFM etc.

Pe de alta parte, cvasinecunoscutul deputat a reusit sa isi impuna oamenii in functii la unele dintre cele mai importante institutii din judet.

Astfel, Nicolae Chirila a ajuns sef la RAR Hunedoara, desi a absolvit o facultate abia in urma cu vreo doi ani si nu are experienta necesara. Chirila l-a inlocuit pe un alt apropiat de-al lui Arion, Ovidiu Boldor, care a trebuit sa paraseasca postul dupa ce a primit o condamnare cu suspendare pentru trafic de masini.

La Minvest Deva, companie care beneficiaza de mai multe fonduri pentru ecologizarea haldelor de steril si a iazurilor de decantare, a fost impus ca director un notar public, pe numele sau Ladislau Farcas, om de casa al lui Arion, iar ca director adjunct Nicolae Balosin, alt prieten al parlamentarului, in timp ce Silvia Ghenea a fost numita la Casa de Asigurari de Sanatate, acolo unde o firma la care deputatul este actionar a castigat un contract pe tehnica de calcul.

Mai mult, gurile rele spun ca unul dintre oamenii de incredere ai parlamentarului a fost condamnat in trecut la inchisoare pentru viol, iar la cativa ani dupa aceea si-a schimbat numele, iar astazi a fost angajat la o institutie deconcentrata din judet. PDL isi mai exercita influenta in judet si prin directorii celor doua termocentrale, de la Mintia si Paroseni, dar face bani si din diverse contracte pe bani europeni.

Si CNH Petrosani ramane in continuare o vaca de muls pentru PDL chiar daca seful statului plange de grija pierderilor foarte mari inregistrate la bugetul de stat.

Alti doi "baroni ai economiei romanesti" ai energiei, cum i-a numit Traian Basescu, au fost exportati din judetul Hunedoara de catre PDL. Este vorba despre Florin Marza, actualul director al Termoelectrica, om cu vechime in partid, dar si in masonerie. Un alt "produs" dat la export de Hunedoara PDL-ului este Pompiliu Budulan, director al Nuclearelectrica.

Vezi cum a comentat Mircea Badea cazul parlamentarului!


Tot articolul, in Jurnalul National

Premierul Boc nu se grabeste sa plece de la Guvern... Boureanu: Basescu, unul dintre motivele pentru care Blaga sefia PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x