Antena Căutare

Presa internationala despre alegerile locale din Romania: USL a castigat primul test electoral

Coalitia de centru-stanga aflata la guvernare in Romania a obtinut victoria la alegerile locale care au avut loc ieri, alegatorii transmitand astfel mesajul ca s-au saturat de masurile de austeritate, comenteaza presa internationala.

Agentia France-Presse mentioneaza ca sondajele realizate la iesirea de la vot il dau castigator in Capitala pe Sorin Oprescu. Independentul sustinut de USL a obtinut un nou mandat de primar general dupa ce a primit peste 60% din voturi.

Agentia de presa franceza nu uita nici de celalat candidat independent la primaria Bucurestiului, Nicusor Dan, despre care relateaza ca, in urma votului, s-a clasat in mod surprinzator pe locul trei in cursa pentru fotoliul de primar general.

Chicago Tribune citeaza Reuters si titreaza: „Stanga aflata la putere in Romania a fost supusa primului test la alegerile locale". Reuters informeaza si ca, la nivel national, PDL a reusit cu greu sa se mentina pe locul doi, fiind amenintat de formatiunea politica a lui Dan Diaconescu.

Potrivit aceleiasi agentii de presa, votul de ieri ilustreaza perfect sustinerea de care se poate bucura USL la alegerile parlamentare din toamna.

„Alegerile municipale spulbera dreapta romana si politicile sale de austeritate", titreaza agentia spaniola EFE. Jurnalistii iberici relateaza si ca romanii au sanctionat politicile dure de austeritate aplicate de PDL.

Alegerile locale din tara noastra au ajuns subiect de stire si in China. Publicatia Shanghai Daily citeaza agentia chineza Xinhua si mentioneaza ca USL conduce in cursa pentru primariile marilor orase.

Vezi aici rezultatele oficiale ale alegerilor locale!

Foto: Intact Images

UPDATE! ALEGERI LOCALE 2012: Vezi rezultatele din Capitala!... UPDATE / VIDEO! Oficial: Emil Boc a castigat primaria Clujului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x