Antena Căutare

Presedintele Basescu a fost huiduit de maghiari pentru ca se opune autonomiei Tinutului Secuiesc

Presedintele Traian Basescu a fost huiduit in timpul vizitei la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, deoarece a afirmat ca Romania este bun stat indivizibil, sugerand ca nu este de acord cu solicitarile etnicilor maghiari privind obtinerea unei autonomii a Tinutului Secuiesc.

Traian Basescu a precizat ca trebuie modernizata Constitutia si institutiile statului, iar cresterea nivelului de autonomie a tuturor localitatilor din Romania trebuie sa se realizeze cu un singur amendament: "autonomie egala la Odorheiul Secuiesc ca si la Tulcea sau la Caracal". Imediat dupa rostirea acestor cuvinte, Basescu a fost huiduit indelung.

Seful statului a replicat insa: "Asta arata capacitatea dvs. de a sustine un dialog".

"In mod egal si comunitatile de romani, romi sau maghiari au nevoie de mai multa libertate de a-si decide viitorul. Mi se pare deplasata ambitia ca autonomia sa fie doar pentru unii. Dragii mei, si cei care aveti foaia pentru autonomie si cei care nu, intelegeti ca autonomia este necesara tuturor", a continuat Traian Basescu.

Seful statului a precizat ca se opune celor care "vad in autonomie introducerea pasaportului pe teritoriul national al Romaniei". "Va spun ca este o viziune gresita si nu voi ezita sa va spun ca niciun politician roman nu va incalca sau negocia Constitutia Romaniei", a declarat seful statului.

Presedintele a citat apoi art.1 din Constitutie, moment in care a fost huiduit din nou - o serie de etnici unguri strigand in maghiara: "libertate pentru unguri!".

"Romania este stat national, suveran, independent. Sper ca ati inteles art. 1 din Constitutie si veti intelege conceptul de autonomie in limitele Constitutiei", a explicat Traian Basescu.

Basescu a vizitat in aceasta dimineata Universitatea de Vara de la Baile Tusnad. El s-a intalnit la Hotel Fortuna cu Victor Orban, fostul premier al Ungariei.

sursa:amosnews.ro
Notificare din partea C.E.... Udrea, la testul huiduielilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 30 septembrie 2024. Samia și Alexandra au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 30 septembrie 2024. Samia și Alexandra au câștigat suma de 3.500 de lei Luni, 30.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x