Antena Căutare

Preşedintele Consiliului Concurenţei acuză presiuni politice asupra instituţiei, în 2019, dar şi din partea mediului de afaceri: O multinaţională a ameninţat public instituţia, după ce acelaşi lucru mi-l spusese în privat, la mine în birou

Preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu acuză presiuni politice asupra instituţiei în cursul anului trecut, dar şi din partea mediului de afaceri, susţinţând că o multinaţională a ameninţat public instituţia, după ce acelaşi lucru i-l spusese în privat, la el în birou.

”Ce mi se pare mie că a mers mai prost anul trecut, unde aş vedea o notă diferită în 2019 faţă de alţi ani, este gradul de agresivitate pe care l-am întâlnit. Mi se pare că a fost o presiune mai mare pusă asupra instituţiei anul trecut şi presiunea aceasta vine din surse multiple. Avem presiunea politică, care a fost clar mai intensă decât în alţi ani, nu e neapărat surprinzător, ne întristează, dar nu ne surprinde. Lucrurile care s-au întâmplat anul trecut în România sunt fără precedent în celelalte 27 state membre ale Uniunii la vremea aceea, un lucru cu care Bruxelles-ul nu s-a mai confruntat, situaţii în care avem instituţii în România care îşi arogă, consideră că pot să interpreteze probele în locul instanţelor. E ceva care a surprins la Bruxelles”, a declarat marţi preşedintele autorităţii de concurenţă.

Acesta spune că agresivitate a fost şi din partea mediului de afaceri.

”Doi, vedem o agresivitate şi din partea mediului de afaceri. Fie că vorbim de firme care sunt mai vechi şi care au năravul anilor 90 când au pornit ele la drum, dar vedem genul acesta de comportament şi la firme din industrii noi şi mi s-a părut ciudat, oameni tineri, industrii noi care ai aştepta să se comporte ca în secolul XXI. Şi a culminat cu ceva ce chiar nu mi se mai întâmplase, când o multinaţională a ameninţat public Consiliul Concurenţei, după ce acelaşi lucru mi-l spusese în privat, la mine în birou. Mă îndoiesc că genul ăsta de comportament se întâmplă în ţările de unde vin aceste companii sau că ar fi tolerat în ţările lor. E contraproductiv, că de ajutat nu are cu ce să ajute, ideea de a face ameninţări fie în public, fie în privat, nu văd cu ce poate să te ajute. Dar cred că transmite şi un mesaj prost către societate, pentru că aşteptarea mea şi a multora când avem de-a face cu companii mari, cu investitori străini care vin în România, ne aşteptam să aducă, alături de capital, de tehnologie şi know-how, să aducă şi o altă etică, un alt stil de comportament în mediul de afaceri şi în relaţia cu autorităţile. Să vezi companii reputate, cu produse excepţionale, dar având un comportament care nu e la nivelul etic aşteptat, este cel puţin dezamăgitor”, a declarat marţi Bogdan Chiriţoiu.

Sursa : news.ro

Curtea Constituţională, aşteptată să se pronunţe în legătură cu sesizarea PSD vizând nominalizarea lui Ludovic Orban pen... Secţia specială a contestat decizia ICCJ prin care dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost retrimis la Parchet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x