Antena Căutare

Prima divergenta ACD-PSD: Candidatura proprie sau comuna la primaria Capitalei?

Liberalii au decis ca la urmatoarele alegerile pentru Capitala, Alianta de Centru-Dreapta (ACD) PNL-PC sa aiba candidati proprii. Declaratia, facuta de Andrei Chiliman in sedinta Consiliului National Executiv, se bate insa cap in cap cu cea a presedintelui PSD Victor Ponta, care sustine ca PSD si PNL au ajuns la un acord privind candidaturi comune.

"Conducerea PNL si cea a PC au salutat decizia luata, sa mergem pe liste proprii ale aliantei PNL-PC la alegerile locale din 2012. Propunerea a venit din partea reprezentantilor aliantei in Comitetul de Coordonare dupa ce am studiat sondajele de opinie pe care le-am facut (...).
In felul asta vom putea sa culegem un numar cat mai mare de voturi, PNL impreuna cu PC, in alegerile viitoare si este un lucru bun ca s-a ajuns la aceasta solutie care e dorita si de bucuresteni",


Diferentele intre cele doua pozitii sunt evidente. Presedintele PSD a sustinut faptul ca social-democratii si liberalii au ajuns la un consens privitor la o candidatura comuna in urmatoarele alegeri din Bucuresti.

''Am decis categoric si in Biroul Permanent National, si in discutiile cu liberalii - la Bucuresti va fi ca si la Consiliul Judetean, candidat comun. Nu este nicio schimbare aici'', a precizat Victor Ponta.

Intrebat ce pozitie a luat cu privire la aces subiect, Crin Antonescu a fost rezervat in a da verdicte.

"Am discutat diferite variante. Deocamdata, asa cum am spus, discutam asupra unor ipoteze. Avem din ce in ce mai multi pasi facuti catre finalizarea acestui proiect. (...) Despre discutiile pe bucati v-am dezvaluit principiile pe care aceasta alianta transparenta se face. Detaliile vor fi finalizate si in momentul in care acordul va fi incheiat (...) il veti cunoaste in extenso pentru ca este un document public", a explicat Antonescu.

Foto: IntactImages.ro

Programul legislativ al Guvernului pe 2011: Vezi prioritatile!... Marian Vanghelie: "Sunt natural ca branza de oaie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x