Antena Căutare

PSD nu va participa la sedinta Camerei Deputatilor

Conducerea PSD a decis, luni, ca parlamentarii social-democrati sa nu participe la sedinta Camerei Deputatilor, in care va fi discutata legea ANI, potrivit unor surse din interiorul partidului.

Sesiunea extraordinara, programta sa inceapa la ora 14:00, a fost convocata la cererea presedintelui Traian Basescu. La Camera Deputatilor, principalul punct pe ordinea de zi ramane legea ANI, a carei adoptare a fost amanata de mai multe ori.

Cand vine vorba de verificarea propriilor averi, alesii se pun cu greu de acord. Asa se face ca, de-a lungul timpului, proiectul legii ANI s-a tot plimbat intre Camera Deputatilor, Senat si Curtea Constitutionala, dupa ce a fost contestat de seful statului.

Saptamana trecuta, comisia Juridica din Camera Deputatilor a aprobat deja forma finala a proiectului de lege care intra in dezbatere, in plen. Adica a reintrodus vechile prevederi respinse de Senat, aceleasi pe care presedintele Traian Basescu le-a contestat la Curtea Constitutionala.

Comisia juridica a reintrodus termenul de 3 ani in care Agentia Nationala de Integritate poate face verificari, dar si prevederea legata de existenta unui singur formular al declaratiei de avere. Documentul va contine date legate de bijuterii, conturi bancare si locuinte, fara a fi specificata insa adresa imobilelor.

Potrivit proiectului de lege aprobat in Comisia Juridica, si liderii de sindicat sunt obligati sa isi declare averile. Ramane de vazut insa daca si deputatii vor vota la fel.

Ion Iliescu: Geoana trebuie sa ramana in PSD si "aparat in pozitia de presedinte al Senatului"... Adrian Nastase: “Ce a cerut Ponta in legatura cu Geoana mi se pare firesc si legitim”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x