Antena Căutare

PSD se pregateste de guvernare

Liderii PSD au decis ieri sa convoace pentru saptamana viitoare Comitetul Executiv al partidului, care va pregati Consiliul National, unde trebuie sa se ia o decizie statutara in ceea ce priveste posibila intrare la guvernare a social-democratilor, in cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata.

Aceasta varianta este luata in calcul la nivelul conducerii PSD, subiectul fiind discutat si in cadrul sedintei de ieri a Biroului de Conducere. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca, in situatia in care motiunea de cenzura a social-democratilor va trece si Guvernul va cadea, PSD trebuie sa preia guvernarea, intrucat un Guvern de serviciu numit de Traian Basescu "va fura din nou alegerile".

"Un Guvern de serviciu numit de Traian Basescu inseamna sa fure din nou alegerile, dupa parerea mea. Daca motiunea trece si vom da Guvernul jos, trebuie sa preluam noi guvernarea", a spus Dragnea.

Intrebat cum explica aceasta schimbare de optica existenta la nivelul PSD, in sensul ca, pana acum, social-democratii si-au manifestat intentia de a intra la guvernare doar dupa anticipate, iar acum si-ar asuma guvernarea imediat dupa motiunea de cenzura, Dragnea a spus ca social-democratilor a inceput sa le fie teama de situatia in care Guvernul Boc ar organiza anticipatele.

"Si acum a ramas aceeasi opinie: cred ca un Guvern legitim este un Guvern care se bazeaza pe majoritatea rezultata din alegeri. Dar incepe sa ne fie frica de ceea ce poate face Guvernul Boc in organizarea alegerilor, pentru ca la majoritatea alegerilor partiale care s-au desfasurat au cumparat si au furat voturi intr-o veselie si ne e foarte teama", a spus Dragnea.

Si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca pentru organizarea alegerilor anticipate corecte este nevoie de un Guvern de serviciu, care sa nu fie condus de PDL si care sa nu aiba, in nici un caz, un ministru al PDL la Ministerul Administratiei si Internelor.

In PSD exista si voci care spun ca partidul ar trebui sa il desemneze pe Victor Ponta drept candidat la postul de prim-ministru. Vicepresedintele Robert Negoita a venit cu aceasta propunere, insa Victor Ponta s-a amuzat pe seama ei.

Tot articolul, in Jurnalul National

Ponta: Nu votam Legea ANI. Sustinem revenirea la TVA de 19%... Majorarea TVA la 24%, respinsa in Senat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x