Antena Căutare

PSD si PNL au pierdut alegerile prezidentiale din cauza lipsei de bani

Adjunctul Misiunii diplomatice SUA la Bucuresti, doamna Jeri Guthrie-Corn a trimis o telegrama pe 10 decembrie 2010, ora 12.11 pm, Departamentului de Stat al SUA. Confidential. Social-democratii se vaita de fraude, ii asculta cineva?


Conform PSD, mai mult de 136.000 de voturi au fost compromise de activitati ilegale. Plangerea PSD la Curtea Constitutionala a inclus: voturi multiple ale persoanelor din Romania si din strainatate; modificarea si falsificarea rapoartelor birourilor electorale; emiterea de carti de identitate false de Bucuresti cetatenilor Republcii Moldova; folosirea numelor fictive pe listele de votanti; acceptarea voturilor pentru geoana ca invalise; si voturilor "celor din morminte". (PSD a dat doar un exemplu).

Votul din diaspora pare sa fi fost un factor decisiv in alegeri si de aceea ‘a ramas ca obiectiv principal in atentia noastra". Surprinzator de mare a fost numarul voturilor din afara Romaniei, aproape 1400.000 in 6 decembrei comparativcu 25-60.000 la alegerile precedente.

Conform calculelor oficiale, Basescu a pierdut alegerile interne cu 15.000 de voturi, dar a castigat in strainatate cu aproape 85.000, cca. 80% din buletinele de vot. PSD a afirmat ca aproape 10% din voturile din strainatate au rezultat din votul multiplu., aratand ca din 115 romani care au votat in Italia, 11 mai votasera inca o data.

Sansele PSD nu nu arata bine. Oficialii PSD au anuntat ca vor ataca rezultatul alegerilor la Curtea Constitutionala. PSD acuza ca membrii parlamentarii PDL care reprezinta diaspora au coordonat o "operatiune de turism electoral" la scara mare.

In acelasi timp, cand Basescu a avut in vedere voturile din diaspora in timpul mandatului sau si a avut o campanie si in afara Romaniei, PSD si PNL au admis amandoua ca nu au trimis delegati in acelesectii de votare din cauza lipsei de fonduri.

sursa:Jurnalul.ro

Familia Elena Udrea - Dorin Cocos resimte criza doar la nivel declarativ. Ministrul Turismului are un credit de 3 mil. e... Emil Boc, fugind de presa: "Am conditie fizica!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x