Antena Căutare

PSD vrea impozitarea cu 40% a veniturilor de peste 4.000 de lei

Social-democratii nu sunt multumiti de cota unica si vor sa se revina la impozitarea diferentiata. Proiectul PSD prevede impozitarea cu 40% a veniturilor de peste 4.000 de lei.


In prima forma, veniturile de pana la 1.000 de lei ar fi taxate cu cota 0, pentru veniturile de 1.000 - 2.000 de lei, cota va fi de 15%, 25% pentru cele de 2.000 - 4.000 de lei, res¬pectiv 40% pentru veniturile de peste 4.000 de lei.

Cea de-a doua varianta gandita de PSD presupune cota 0 pentru veniturile mici si impozit de 10%, 20%, respectiv 30% pentru cele mai mari.

Analistii economici atrag atentia ca masura nu trebuie gandita doar pentru colectarea la buget a unor sume suplimentare, ci pentru redirectionarea acestora. In plus, o impozitare progresiva trebuie insotita de alte deductibilitati si o limitare a contributiilor pentru asigurari sociale.

Impozitarea progresiva face parte din programul cu care PSD se va prezenta in fata electoratului la alegerile viitoare. Conducerea social-democrata a preciazt ca impozitarea progresiva nu va fi aplicata sub nici o forma anul acesta, nici chiar in varianta in care guvernul Boc va cadea la motiunea de cenzura.

EXCLUSIV! Vezi ce demnitari stau in case de lux pe chirii de garsoniera!... Traian Basescu a renuntat la serviciile Politiei Rutiere pentru coloanele prezidentiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x