Antena Căutare

Puterea pierde majoritatea in Senat

O schimbare majora s-a produs ieri in privinta raportului de forte din plenul Senatului care pana acum, desi fragil, era favorabil puterii. Senatorul independent Liviu Campanu si-a anuntat afilierea la grupul PNL. Avand in vedere ca si senatorul independent Ion Vasile a trecut recent la PC, prin aceste doua mutari, in acest moment opozitia a obtinut 69 de senatori, in timp ce puterea a ramas cu doar 67. Problema opozitiei este insa ca senatorul Catalin Voicu este in arest si nu-si poate exercita votul, ceea ce face ca, de facto, opozitia si puterea sa aiba egalitate de voturi, 67.

Pe de alta parte, negocierile intre li­derii grupurilor parlamentare din Se­nat in privinta stabilirii functiilor din Biroul Permanent care le revin nu au avut nici un rezultat concret ieri, urmand sa continue zilele acestea.

Blocajul a intervenit in conditiile in care grupul UNPR, invocand o de­ci­zie a CCR care le recunostea dreptul de a avea grup parlamentar si re­pre­zentare in comisii si Biroul Permanent, a solicitat sa primeasca o functie in conducerea Senatului, de prefe­rat una de vicepresedinte.

Numai ca re­prezentantii opozitiei spun ca res­pec­tiva decizie a CCR a fost data cu re­ferire la Regulamentul Camerei De­pu­tatilor, iar ca la Senat nu se va pu­tea aplica pana cand nu se va modifi­ca si regulamentul acestei camere.

In plus, spun reprezentantii opozitiei, res­pectiva decizie a CCR spune ca acor­darea unor functii pentru grupul in­depedentilor se va putea face doar din sesiunea urmatoare celei in care se face solicitarea, ceea ce, aplicat, ar insemna ca UNPR ar putea primi re­prezentare in Biroul Permanent abia in sesiunea din toamna.

Daca UNPR va primi reprezentare in Birou ar insemna ca raportul de forte pute­re-opozitie s-ar inversa in favoarea pu­terii, care ar avea 7 posturi, opo­zi­tia ramanand cu 6, puterea reusind astfel sa-si impuna deciziile in Senat.

Ieri, presedintele Basescu s-a intalnit cu parlamentarii UNPR, in prima zi a sesiunii parlamentare, dupa ce, luni seara, a discutat si cu par­lamentarii PDL. Intalnirea pre­se­dintelui cu parlamentarii UNPR a durat aproximativ o ora. Traian Basescu a fost condus la iesirea din Parlament de presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea. Presedintele nu a facut declaratii la plecarea dupa ce a iesit din sala de sedinte, la intrebarea ziarisilor prvind subiectele discutiei, el raspunand doar zambind: „Aflati voi oricum".

„A inceput numaratoarea inversa pentru «majoritatea Basescu»„

Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu, a postat ieri pe blogul personal un comentariu intitulat: „A inceput numaratoarea inversa pentru «majoritatea Basescu»„. „Intalnirea lui Traian Basescu cu parlamentarii UNPR este o incercare disperata de a-si salva propria functie.

Traian Basescu stie ca a inceput disolutia actualei majoritati. Stie ca un numar semnificativ de senatori si deputati au decis sa nu mai sprijine actualul regim.

Jurnalul National Inlocuirea termenului "rom" cu "tigan", avizata de comisii din Senat... Blaga ii raspunde lui Basescu: Eu nu primesc ordine de la nimeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x