Antena Căutare

Rasplata de la Guvern: 20 milioane de euro pentru scoli si gradinite

Cea de a doua Hotarare de Guvern prin care Executivul a alocat bani catre administratiile locale a fost publicata marti in Monitorul Oficial. Este vorba de o HG adoptata pe 13 octombrie, care directioneaza 80 milioane de lei ( aproximativ 20 milioane euro) prin bugetul Ministerului Educatiei pe anul acesta catre renovarea si continuarea investitiilor la peste 900 de scoli, licee si gradinite din toate judetele tarii.

Hotararea de Guvern adoptata saptamana trecuta se adauga celei din data de 20 septembrie prin care Guvernul aloca fonduri pentru infrastructura rurala, ambele hotarari fiind strans legate de scandalul fraudarii legii pensiilor, cand Roberta Anastase a prezentat liste cu investitiile locale pentru care spunea ca cerusera bani pesedistii ca sa plece din sala la votul legii. Pe cea de a doua lista prezentata de Roberta Anastase figurau si obiective locale precum scoli si gradinite considerate ca apartinand unor colegii ale pesedistilor.

In replica, pesedistii au sustinut ca-i vorba de amendamente prin care cerusera la legea bugetului bani pentru obiective din colegiile lor.

Pe de alta parte, informatii pe surse anuntau directionarea unor sume de bani si pentru parlamentarii PDL, drept rasplata pentru "efortul" de a trece legea. Guvernul a negat toate aceste informatii, sustinand ca banii sunt alocati in cadrul unui program aflat in derulare din 2007.

Banii directionati azi de Guvern merg atat catre obiective de invatamant aflate in colegii pedeliste, cat si pesediste.

De exemplu, potrivit HG-ului facut public azi, cei mai multi bani, un milion de lei, vor fi virati pentru lucrarile la cladirea noua a Scolii generale din orasul Pecica, judetul Arad, unde primar este Petru Antal, membru PDL. Suma de 550.000 de lei o va primi Scoala "Ady Endre" din localitatea Sancraiu, judetul Cluj, primarul fiind membru UDMR.

De asemenea, cate 500.000 de lei vor fi alocati pentru lucrarile de reabilitare de la Scoala generala nr. 11 din municipiul Brasov, de la Liceul "Nicolae Titulescu", din Brasov (primar PDL), de la scoala din satul Buda, judetul Iasi. Mai multe obiective de invatamant din Galati (primar PSD) au primit sume de bani cuprinse intre 50 sI 150 mii lei.

Cea mai mica suma revine Liceului "Nichita Stanescu" din sectorul 3 al Capitalei, doar 4.000 de lei. De asemenea, sume de cate 5.000 de lei primesc scoli din Bucuresti, judetele Salaj, Mures, iar finantari de cate 7.000 de lei unor scoli din judetele Alba, Teleorman.

Sursa: Jurnalul National

Boc cel Scump! 470.000 de dolari cheltuiti in 4 zile la New York... Traian Basescu a chemat mai multi ministri la discutii, la Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x