Antena Căutare

Recalcularea pensiilor speciale, cel mai costisitor esec al Guvernului Boc?

Curtea de Apel a decis la sfarsitul saptamanii trecute sa mentina drepturile banesti pentru pensionarii din Justitie, Armata si Politie. Procesul pe fond poate dura si doi ani, timp in care actul normativ privind diminuarea veniturilor ramane suspendat.

Recalcularea pensiilor speciale, unul dintre principalele motive de mandrie ale actualei guvernari, are sanse sa se trans­for­me intr-un esec al Cabinetului Boc. Pensionarii vizati de aceasta masura pot da statul in judecata, cu sanse reale de cas­tig.

Precedentul a fost creat vineri, cand Cur­tea de Apel Bucuresti a decis suspen­da­rea Hotararii de Guvern 737/2010 (do­cu­ment in baza caruia sunt recalculate toate categoriile de pensii de serviciu), pana la finalizarea procesului.

Actiunea in instanta, prin care s-a cerut anularea hota­ra­rii de guvern amintite, a fost inaintata de 271 de grefieri, grupati in Asociatia Nationala a Pensionarilor din serviciul Auxiliar de Specialitate al Instantelor Judecatoresti si al Parchetelor. Guvernul are la dispozitie cinci zile pentru a formula recurs contra suspendarii HG la inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Cei care se vor adresa instantei au sanse mari de castig"

Motivele pentru care Curtea de Apel a decis suspendarea aplicarii HG nu au fost date inca publicitatii.

Intr-o declaratie pen­tru „Financiarul", Victor Ciorbea, avocatul care i-a reprezentat pe grefierii pensio­nari, s-a declarat convins ca se va merge pe ideea ca hotararea sa se aplice doar pentru cei care au fost parte la proces.

„De aceasta decizie vor beneficia doar grefierii parte din proces (respectiv cei 271 de membri ai Asociatiei). Restul categoriilor vizate de HG, inclusiv militarii si politistii, trebuie sa atace hotararea 737 in instanta, pe o lista nominala", a explicat ieri Victor Cirobea.

Acesta a precizat ca decizia Curtii de Apel este un precedent, prin urmare, cei care se vor adresa instantei au „sanse mari de castig".

Tot articolul, in Financiarul

Scandal in Camera Deputatilor, dupa ce Roberta Anastase a venit sa conduca lucrarile... Ponta: Glumele proaste ale lui Basescu nu se pot substitui solutiilor pentru Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x