Antena Căutare

Reorganizare teritoriala: PDL momeste UDMR cu 12 "regiuni istorice"

Desi Coalitia la guvernare are pe agenda in aceasta perioada proiectul comasarii alegerilor parlamentare cu cele locale, dar si revizuirea Constitutiei, PDL repune pe tapet tema reorganizarii administrativ-teritoriala a Romaniei, venind cu o propunere "mai flexibila" pentru UDMR, potrivit vicepresedintelui democrat-liberal Theodor Paleologu, informeaza Romania Libera.

Numarul de 12 regiuni este orientativ, nu e batut in cuie. Cam atatea da, daca e sa ne gandim la regiunile istorice. Ca vor fi 13, ca vor fi 14, ca vor fi 11, nu mai e atat de important. Principiul regiunilor istorice este insa unul care ii satisface pe foarte multi si am considerat ca e modul cel mai rezonabil de a face regionalizarea


"Un numar mai mare de regiuni se apropie mai mult de ceea ce isi doreste UDMR, dar, fireste, ca nu vom ceda absolut tot ce vrea UDMR. Sa mai lase si ei de la ei", a adaugat insa Teodor Paleologu.

Potrivit liderilor UDMR, PDL nu a facut inca o oferta concreta privind regionalizarea. "Nu am discutat aceasta problema in Coalitie. Din punctul nostru de vedere nu exista, practic, nicio oferta", a spus Mate Andras, liderul deputatilor UDMR, citat de Romania Libera.

Tema reorganizarii teritoriale a Romaniei a fost initiata de PDL la inceputul acestei veri. Dupa indelungi certuri si dezbateri, nu s-a ajuns insa la nici un compromis, UDMR vrand sa-si impuna schema cu 16 regiuni de dezvoltare, dintre care una formata din - Harghita - Mures, in timp ce PDL a insistat pentru variantele cu 8 si, apoi, cu 8+2 regiuni.

Curatenie de toamna in Guvern si Agentii: Vezi cine pleaca si cine vine!... Inginer din Mehedinti, dat afara de PDL dupa ce a refuzat sa candideze la primarie ca democrat liberal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x