Antena Căutare

Romania isi onoreaza Regele: Vezi filmul evenimentelor!

Marti, 25 octombrie 2011, este o zi speciala pentru familia regala a Romaniei. Un omagiu special este dedicat Regelui Mihai la Camera Deputatilor, Opera Romana sau Palatul CEC. Zeci de membri ai familiilor regale din intreaga lume vor participa la evenimente.

UPDATE!
21:05

Familia regala a sosit deja la acest dineu. Regele Mihai a sosit aici impreuna cu principesa Margareta, regina Ana si principele Duda. Ei au sosit primii, ca sa-si poata primi invitatii. Ultimul eveniment al serii s-a incheiat dupa ora 23.00.





UPDATE! 19:58 Regele, la concertul aniversar de la Opera



Ajuns in loja de unde va privi spectacolul de opera, Regele Mihai isi saluta invitatii onorific.

La eveniment sunt prezenti reprezentanti ai unor case regale europene si nu numai. De asemenea, sunt prezenti reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.

UPDATE! 19:00



UPDATE! 18:38
"La un semn deschisa-i calea"

5.000 de oameni urmaresc spectacolul pe doua ecrane uriase amplasate in parcul din fata Operei.



Concert de gala de ziua Regelui Mihai







Regele Mihai I, in Parlamentul Romaniei dupa 64 de ani de la abdicare


Reuters: Discursul Regelui Mihai a evidentiat disensiuni profunde din trecut

Dupa finalizarea discursului, Camera Deputatilor i-a oferit regelui cadou cu ocazia implinirii celor 90 de ani, un bazorelief cu cladirea Palatului Parlamentului.

La randul sau, Majestatea sa a daruit Parlamentului un cadou cu bustul Regelui Carol I.

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu, cel care a sustinut cu tarie prezenta Regelui Mihai in Parlament de ziua lui, a fost si el prezent la aceasta festivitate. Policianul a tinut sa precizeze ca peste 80% dintre deputatii PDL au participat la eveniment, dar a refuzat sa comenteze absenta presedintelui, a premierului Emil Boc si a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

De asemenea, fostul ministru al educatiei, liberalul Andrei Marga si-a facut si el aparitia la fastuosul eveniment, declarandu-se extrem de marcat de discursul regelui, pe care il considera unul "de referinta istorica".

Udrea, Anastase, Boc si Basescu, marii absenti de la discursul Regelui Mihai

Presedintele Basescu ignora discursul istoric al Regelui Mihai I

BBC: Basescu a boicotat discursul Regelui in Parlament

Daca parlamentarii PDL au fost prezenti in proportie de aproape 80% la sedinta solemna in care Regele Mihai a tinut un discurs considerat istoric, lideri de seama ai partidului au ignorat evenimentul. Marii absenti au fost premierul Emil Boc si toti ministrii PDL, presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, dar si presedintele Traian Basescu. La sedinta Camerelor reunite au asistat fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, fostul premier Petre Roman, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.


Seara de gala a jubileului Regelui Mihai se va incheia cu un dineu oficial, la Palatul CEC. 160 de invitati sunt asteptati acolo.

Un destin zbuciumat - Cititi povestea vietii Regelui Mihai I!



Parlamentarul Culita Tarata a intrat in Camera Deputatilor cu mainile in buzunar in timpul discursului Regelui... Doina Cornea: "Avem nevoie de monarhie. Inseamna stabilitate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x