Antena Căutare

Romania risca sanctiuni de zeci de milioane euro din cauza neregulilor din contractele lui Liviu Negoita

Institutia care trebuie sa verifice cum se fac achizitiile in institutiile publice este plina de nereguli. Actuala conducere sustine ca multe bunuri au fost cumparate la suprapret, iar o serie de contracte au fost atribuite preferential. In plus, rude si prieteni ale fostei sefe ANRMAP au fost pusi in functii cheie in cadrul institutiei. Cazul va ajunge pe masa organelor de cercetare penala.

Fosta sefa a Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, Cristina Traila, si-a angajat rude si prieteni apropiati in posturi de conducere ale institutiei. Cumnata, verisoara sau fostul sef de campanie al acesteia conduc departamente importante. La randul lor, acestia au adus in cadrul institutiei alte rude. O parte din acesti angajati se afla acum in concediu.

"Aceasta institutie a fost impanzita in toate departamentele de catre rude, fini, prieteni ai fostei conduceri", a declarat actualul presedinte al ANRMAP, Dan Vladescu.

Actualul sef mai acuza fosta conducere ca a prejudiciat in repetate randuri institutia, prin contracte servite si achizitii supraevaluate. Spre exemplu, potrivit unei facturi din martie 2011, umplerea unui toner pentru imprimanta a costat nu mai putin de 700 de lei. In iulie 2012, aceeasi procedura nu a costat mai mult de 110 lei.

"Exista niste camere de supraveghere instalate pentru a asigura siguranta cadirii. Ne-am trezit cu inca un rand de camere indreptate catre usile birourilor principale", a spus vicepresedintele ANRMAP, Mircea Fechet.

In plus, pentru ca institutia nu a raspuns unei solicitari pe tema unor contracte incheiate de fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoita, Romania ar putea fi nevoita sa plateasca zeci de milioane de euro Comisiei Europene drept sanctiune.

Actuala conducere ANRMAP a mai descoperit ca existau persoane care nu erau angajate ale institutiei si care puteau accesa informatiile din sistemul electronic intern pentru a le transmite participantilor la licitatii. Fosta sefa a Autoritatii de Reglementare a Achizitiilor Publice nu a putut fi contactata pentru a explica aceste nereguli.

FOTO:

Brasov: Peste 5.000 de persoane participa la mitingul USL pentru demiterea lui Basescu... Ministrul britanic de Externe, catre premierul Victor Ponta: Toti actorii politici sa respecte Constitutia ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x