Căutare Live

Romaşcanu (PSD) cere autorităţilor să raporteze şi numărul testelor de coronavirus făcute: Lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare şi genera măsuri necorespunzătoare

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu cere public autorităţilor să raporteze nu doar cazurile de îmbolnăvire, ci şi numărul testelor care au fost efectuate pentru depistarea Covid-19, el acuzând că România este printre ţările care au făcut cele mai puţine teste şi că raportările eronate pot duce la măsuri greşite. "Lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare şi genera măsuri necorespunzătoare", spune el.

"Din păcate, România este una dintre ţările în care s-au făcut cele mai puţine teste pentru depistarea Covid-19, aproximativ 3.200. Dintre acestea, câteva sute au fost irosite din cauza inconştienţei unor politicieni ai PNL care, în loc să respecte procedurile stabilite de profesionişti, le-au încălcat cu bună ştiinţă. (...) Este obligatoriu ca autorităţile să facă o informare cât se poate de clară şi transparent. Pentru a preveni panica şi haosul, oamenii trebuie să fie informaţi corect. Lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare şi genera măsuri necorespunzătoare. De aceea facem un apel către autorităţile responsabile ca, atunci când raportează cazurile noi de îmbolnăvire, să spună şi câte teste au fost făcute”, a afirmat Lucian Romaşcanu, marţi, într-o declaraţie postată pe pagina de Facebook a PSD. El a reclamat, de asemenea, "lipsa totală de măsuri” în ceea ce priveşte mediul economic, susţinând că guvernanţii fac doar declaraţii şi au doar bune intenţii care nu rezolvă problemele, el spunând că până acum nu a fost adoptat niciun act normativ privind gestionarea problemelor create mediului economic de criza medicală. "În România avem doar bune intenţii. (...) Strategia trebuie să fie zero concederi, zero şomaj determinat de criza coronavirusului. Cerem Guvernului să discute cu investitorii, nu putem lăsa oamenii în stradă în plină criză de sănătate”, a spus Romaşcanu.

Sursa : news.ro

Preşedintele Klaus Iohannis, videoconferinţă cu premierul Ludovic Orban şi miniştrii cu responsabilităţi în gestionarea ... Primele măsuri adoptate de Guvern! Ludovic Orban, declarații oficiale: „Vom da un puternic semnal”...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri