Live acumFilm: John Wick
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Sebastian Lazaroiu si Teodor Baconschi, audiati in Comisia de munca a Camerei Deputatilor

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, si ministrul de Externe, Teodor Baconschi, vor fi audiati, astazi, in Comisia de munca a Camerei Deputatilor, pe tema restrictiilor de pe piata muncii impuse de Spania romanilor.


Ministerul Muncii sustinea in 19 august ca exista trei situatii neclare legate de restrictiile impuse pe piata muncii din Spania pentru romani si ca acestea ar putea duce la abuzuri, precizand ca s-au cerut lamuriri la Ministerul spaniol al Muncii.

Prima situatie este cea a copiilor familiilor de romani care au implinit de curand varsta de 18 ani si vor sa se angajeze. O alta situatie neclara este cea a studentilor romani din Spania care isi cauta un loc de munca.

A treia situatie este cea a romanilor autonomi, in special cei care lucreaza in constructii sau agricultura si care isi platesc singuri toate cotizatiile la stat.

Comisia Europeana a adoptat in 11 august decizia prin care aproba solicitarea Spaniei de a restrictiona accesul lucratorilor romani pe piata fortei de munca, pana la data de 31 decembrie 2012. Totusi, Comisia Europeana precizeaza ca nu Madridul, ci Bruxelles-ul va decide cand se va ridica restrictia.

Rata somajului a fost de 21% in luna iunie in Spania, fiind cea mai mare inregistrata vreodata intr-o tara din zona euro de la introducerea monedei unice, in 1999. Somajul in randul tinerilor se ridica la 45 de procente.

sursa: Jurnalul

Recomandari