Antena Căutare

Seful SRI Alba, retinut de DIICOT pentru furt. Prejudiciu de 4,5 milioane de euro

Ioan Tarnu si Liviu Schiau au fost retinuti pentru 24 de ore pentru comiterea infractiunilor de sprijinire a unui grup infractional organizat si favorizarea infractorului, urmand a fi prezentati cu propunere de arestare preventiva Curtii de Apel Alba-Iulia.

Seful Directiei Judetene de Informatii Alba, lt.col. Ioan Tarnu, si subcomisarul Liviu Schiau de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia, au fost retinuti de procurorii DIICOT, pentru ca au sprijinit un grup de hoti de utilaje din state ale Uniunii Europene, retea infractionala, formata din 24 de persoane deja arestate preventiv, care a creat pagube de 4,5 milioane de euro.

Implicarea celor doi angajati ai statului in sprijinirea grupului de hoti a reiesit pe parcursul anchetei. Astfel, procurorii DIICOT au retinut ca in virtutea functiei detinute lt.col Ioan Tarnu, „prin actiune sau inactiune, a acordat sprijin inculpatului Stanciu Mircea, in prezent arestat, activitatea sa fiind de natura sa impieteze asupra aflarii adevarului in dosarul penal instrumentat de catre procurorii DIICOT, constituind in acelasi timp o incalcare a dispozitiilor art. 11 al. 1 lit. d din Legea nr. 51/1991, referitor la obligativitatea organelor de informatii de a informa organele de urmarire penala in cazul savarsirii unor infractiuni", se arata in comunicatul DIICOT.

Hotul Stanciu Mircea „a apelat la inculpatul Ioan Tarnu, caruia i-a adus la cunostinta implicarea sa in furtul de utilaje si i-a solicitat sprijinul, in sensul de a interveni pe langa ofiterii de politie din cadrul B.C.C.O. Alba, pentru a se evita efectuarea unei perchezitii domiciliare la locuinta sa si a impiedica tragerea sa la raspundere penala", mai spun procurorii. Si ghici ce? Seful Directiei Judetene de Informatii Alba „a acceptat, in mod direct, daruri de la sotia inculpatului Stanciu Mircea, dand asigurari ca poate determina organele de politie, pentru asigurarea unei investigatii penale favorabile inculpatului".

La randul lui, politistul Liviu Schiau a devenit si el iubitor de mafioti, desigur contra cost. Asa ca, in cursul lunii aprilie 2011, in doua randuri, l-a avertizat pe inculpatul Stanciu Mircea, „cu privire la momentele operative desfasurate de organele de cercetare penala, premergatoare efectuarii unor activitati procedurale in cauza, ceea ce a dus la ingreunarea urmaririi penale".

Liviu Schiau a fost de-a dreptul generos cu hotii, dandu-i lui Stanciu Mircea o lista cu 14 persoane cercetate si fata de care urmau sa se instituie masuri preventive, „informatii pe care le-a obtinut in virtutea atributiilor de serviciu conferite de calitatea sa de subcomisar in cadrul B.C.C.O. Alba-Iulia". Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul unitatii specializate din cadrul S.R.I. si cu politisti din cadrul B.C.C.O. Alba-Iulia.

Pentru faptele lor, cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore. Ei urmeaza sa fie dusi la Curtea de Apel Alba-Iulia cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Citeste si Jurnalul

Foto:Intact Images

USL vrea "Legea anti-bicicleta" - Gata cu pomenile electorale!... Vasile Blaga, despre Macovei: "Atat o duce capul"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x