Antena Căutare

Senatorul Dan Voiculescu critica mersul Justitiei

Senatorul Dan Voiculescu este nemultumit de justitia din Romania. Politicianul a scris ieri pe blogul personal o confesiune despre procesul sau impotriva CNSAS, care dureaza de aproape cinci ani.

In acesti 5 ani, in care, cum bine stiti, puterea politica mi-a fost permanent ostila, am reusit sa demontez toate acuzele formulate la adresa mea. Tot ce a mai retinut justitia din acest dosar este ca i-am spus directorului firmei de comert exterior, unde eram angajat, ca un austriac incerca sa ma determine sa fug din tara. Atat.


Senatorul noteaza ca au mai ramas reziduuri in dosarul sau de la justitie, la fel cum a ramas viu si mitul conturilor lui Ceausescu, chiar daca justitia a fost de partea lui in procesul cu Petre Mihai Bacanu.

"Nu doream sa fug din tara, insistentele austriacului erau suspecte, pareau provocari, eram permanent urmarit si aveam obligatia legala de a comunica directorului firmei aceste presiuni. Asadar, atat a mai ramas din mitul colaborarii. (Sunt obisnuit cu asemenea mituri, m-am judecat 7 ani cu domnul Bacanu, justitia mi-a dat dreptate, domnul Bacanu si-a asumat public eroarea, dar asta nu inseamna ca mitul conturilor lui Ceausescu a disparut.)", a scris Voiculescu pe blog.

In asteptarea deciziei de la ICCJ, senatorul mai scrie ca surse arondate puterii cunosteau de luni, 28 februarie, verdictul pe care instanta ar trebui sa il pronunte joi, 3 martie, ceea ce este un indiciu ca decizia a fost luata la alt nivel.

In ciuda presiunilor, Dan Voiculescu nu este ingrijorat in ceea ce priveste verdictul si anunta ca va continua procesul la CEDO pentru a se asigura ca vor plati cei care au comis greseli. "Celor care nu macunosc si ma injura la ordin sau din convingere, le urez sanatate, putere de munca si, daca nu cer prea mult, curajul de a gandi liber." scrie senatorul.

Politicianul face la final un scrut comentariu despre noua gaselnita a puterii, falsul in declaratii. "In 2004 si in 2005, inainte de conflictul public cu Traian Basescu, am primit doua decizii de la CNSAS, conform carora "nu am colaborat cu Securitatea". Asadar, toate declaratiile mele au fost corecte", mentioneaza Dan Voiculescu

sursa: jurnalul.ro

foto: Intact Images

Cristian Preda: Boc nu mai este o solutie pentru Romania... Obrazul subtire cu cheltuiala se tine: Cazarea parlamentarilor la hotel, peste 500.000 €/luna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x