Antena Căutare

Senatorul PDL Mircea Banias, urmarit penal pentru trafic de influenta

Pechezitii luni dimineata la Constanta si Bucuresti. Reprezentantii DNA si cei ai politiei de frontiera au descins la casa senatorului PDL Mircea Banias, dar si la cea a secretarului general MAI, Laurentiu Mironescu. Cei doi sunt acuzati de contrabanda si evaziune fiscala.

Potrivit unor surse judiciare, se pare ca marfa fara acte provenita din China intra in tara prin Portul Constanta si apoi ajungea in Bucuresti, unde era vanduta pe piata neagra. In acelasi dosar apar si acuzatii de contrabanda cu titei si motorina.

Mircea Banias si Laurentiu Mironescu vor fi pusi sub acuzare pentru infractiuni economice, precizeaza aceleasi surse.



UPDATE 12.50: Secretarul general al MAI, Laurentiu Mironescu, demis din functie

UPDATE 12.15: "Am inteles ca s-a inceput urmarirea penala impotriva mea", a declarat luni senatorul PDL Mircea

Banias, la iesirea de la sediul DNA. Politicianul democrat-liberal a declarat ca procuroii anti-coruptie "i-au pus niste intrebari". "Inteleg ce o ancheta care priveste niste vamesi", a afirmat senatorul PDL, care a respins acuzatiile de contrabanda si evaziune fiscala.

Senatorul PDL a spus ca "numele meu a fost vehiculat intr-o ancheta care-i priveste pe vamesi", insa "nu am nicio legatura" cu activitatile desfasurate de acestia.

Banias a afirmat ca procurorii DNA il acuza de trafic de influenta si ca nu s-a dispus masura retinerii sale.

UPDATE 12.05: Ponta: "Actiunea DNA, un semnal pentru cei care intentioneaza sa plece din PD-L"


Banias, invinuit in dosarul UCM Resita


Senatorul PDL Mircea Banias a fost invinuit si pentru favorizarea infractorului in dosarul privind vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini, achizitie ce a condus la o restituire de TVA in valoare de 60 milioane euro.

In decembrie 2010, Banias a fost invinuit oficial pentru favorizarea infractorului in dosarul privind vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini. Senatorul democrat liberal a negat ca ar fi implicat in acest dosar.

Pe numele lui Banias s-au emis mandate de interceptare a convorbirilor telefonice. Pasaje din aceastea au ajuns in presa.

La inceputul acestui an, procurorii DNA au decis scoaterea lui Banias de sub urmarirea penala. Said Baaklini este cercetat insa de Directia Nationala Anticoruptie pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro.

Ce averi au declarat Mircea Banias si Laurentiu Mironescu

Potrivit declaratiei de avere pe 2010, Mircea Banias detine doua apartamente, doua case, trei terenuri intravilane, dar si bijuterii in valoare de 10.000 de euro. In conturi, senatorul PDL are sume care variaza intre 39.000 de lei si 178.000 de lei. Venitul sau anual este de 68.996 lei din functia de senator si de 19.200 din cea de profesor.

Mircea Banias a detinut functia de director al Administratiei Porturilor Constanta, devenind apoi senator.

Secretarul general in MAI, Laurentiu Mironescu, a trecut in declaratia sa de avere doua case de locuit, doua case de vacanta, un apartament, cinci terenuri intravilane si un autoturism de lux. In conturi, Mironescu are sume cuprinse intre 6.700 de lei si 52.000 de euro.

sursa:Antena3

foto: Jurnalul National

Calin Popescu Tariceanu a ramas fara permis de conducere... Numele lui Sorin Blejnar apare in dosarul Mironescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x